6400-as intel procit megéri 6700-ra cserélni, vagy akkor már mindenképp 7700?
6-7- generációt támogat az alaplapom, nem akarom cserélgetni, csak a procit max. Melyikre lenne érdemesebb cserélni? Hisz ha jól tudom hatalmas különbségek nincsenek köztük.
Kérem a "csak a ryzen add el a f*s intelt" hívők kíméljenek (semmi bajom az amd-vel, de én csak procit akarok cserélni).
A 6700 és a 7700 között semmi különbség annyi hogy a 7700 kicsit magasabb órajelet tud elérni. Igazából a mai I3 10300 is konkrétan szinte ugyanaz a proci mint ezek.
Azt vedd amelyiket jobb áron be tudod szerezni. De ilyen 40 ezernél többet ne adj egyikért se főleg ha nem is a K változatok
Szerintem első körben keress rá arra, hogy a fentieken kívül mit támogat még az alaplapod. Nem ritka, hogy simán mennek a Xeon-ok is asztali lapokban mindenféle gond nélkül és a Xeonokat az átlag felhasználó egyáltalán nem keresi és nincsenek is úgy túlárazva, mint az i7-ek ( főleg a K-s i7-ek).
Pl neked a 4/4 2,7GHz/3,3GHz-ről egy 4/8 3,5GHz/3,9GHz-re váltás már mérhető és érezhető plusz lenne. Most ha a processzorra nem az van gravírozva hogy i7-6700 hanem Xeon E3-1240 V5 az szerintem édesmindegy. :D
De én erre is csak úgy költenék, hogy ha a következő 2-3 évet biztosan kihúzom vele. HA rádobsz még egy keveset akkor egy platformváltással sokkal nagyobbat tudsz ugrani, még akkor is ha csak i3-ra váltasz..
Nekem hasonló gondom van, csak épp a 8gennel. Érdemben nem tudok hova váltani, mert az intel sz0pat a foglalatokkal :D
Az oroszok ezt is megoldják :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!