Egy VGA kimenetes és egy HDMI kimenetes gépet használnék egy darab DVI-D bemenetes monitorral. Hogyan érdemes?
Van egy VGA kimenetes gépem, vennék mellé egy HDMI kimenetes újat. A mostani monitorommal szeretném használni őket, amelyen VGA és duális DVI-D bemenet van. Szétnéztem a neten, olyan KVM-kapcsolót nem találtam, amely egyszerre tud kezelni VGA-t és DVI-t vagy HDMI-t. Vajon úgy működne a dolog, hogy veszek egy VGA-HDMI átalakítót, így a KVM-kapcsolóba két HDMI kábel menne be, a KVM és a monitor között pedig HDMI-DVI kábel lenne? Ha ez így nem jó, mit ajánlotok?
Köszönöm előre is!
Igen, az megvan, hogy létezik, de arra lettem volna kíváncsi, hogy az alábbiak szerint működik-e a dolog.
1. gép: VGA..........2. gép: HDMI
(VGA-HDMI kábel).....(HDMI-kábel)
...........KVM-kapcsoló
...........(HDMI-DVI kábel)
...........Monitor
De mivel az első válaszadónak köszönhetően megtudtam, hogy a monitorba közvetlenül is dughatom a két kábelt, és ott tudok változtatni, lényegében okafogyottá vált a videós KVM-kapcsoló beiktatása.
(Most már „csak” az lenne a feladat, hogy az audióeszközt is megosszam a két gép között, de olyan KVM-et nem találtam, ami oldalanként két USB-t, plusz kis jacket tud fogadni.)
1-es vagyok, azt nem írtam, de amúgy működik, amit írtál, csak a VGA-HDMI-átalakító egy kicsit macerás dolog, én régebben HDMI-VGA átalakítót használtam, hogy a TV-boxot régi, VGA monitorhoz tudjam kötni, Kínából lehetett csak rendelni elfogadható áron. Ezekhez aktív, saját tápellátással rendelkező eszköz kell, ami elvégzi a digitál-analóg vagy analóg digitál átalakítást. Egyébként működött a dolog, meg voltam vele elégedve.
Azt nem tudom milyen adióeszközt akarsz megosztani, gondolom valami USB-s külső hangkártyáról van szó. Ezzel szerintem nem érdemes foglalkozni, egyszerűbb a külön hangkártya mindkét gépbe, aztán a kimeneteket már könnyebb osztogatni, egyesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!