Filmek tárolására mit használtok?
Szüleimnél egy kezdetleges NAS funkciókra képes router üzemel (tomato firmware-rel). Ezen fut 0-24-ben a torrent, illetve 1080p filmeket kiválóan tud streamelni TV-re.
A tárhely hozzá USB-n csatlakozik, 1TB külső merevlemez. Sima 5400 rpm laptopba való (2,5")
Nálam gépben van egy 1TB haldokló vinyó, meg egy 2TB-s, ami cseréli. Albiban nincs TV, gépről nézek mindent. Valódi megoldás egy teljesértékű NAS lenne, 4K képes médiaszerverrel. De ezt majd ha továbbköltözöm,és lesz hova rakni 4K TV-t is 😃
Régen közvetlenül TV-be, médialejátszóba gondoltam dugni a külső HDD-t, de pocsékul kezelte ezeket a ki-bedugdosásokat sajnos. Elsőnél még gondoltam rá,hogy csak kifogtam egy selejtet... egy év alatt kipurcant. De a második sem bírta másfél évnél tovább. Szóval ekkor jött a NAS képes router. Annál nincsenek ezek a megállások, jól kezeli a vinyót, immáron.. 4-5 éve.
Amit tudni kell, hogy ez wifit tekintve egy sima N-es router, a TV Wifin csatlakozik. Őhmm... külváros, tehát nincs zavaró jel, és jó a rálátás. 2,4 ghz, szóval film közben nem kell kukoricát pattogtatni mikróban 🙂🙂
Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a rendszerrel, mert piszok olcsó megoldás volt, és működik, nincs gond 1080p-vel. Távolról is elérem a merevlemezt, ha kell, tehát alap NAS funkciókat tudja. DynDNS működik rajta, de már fogalmam sincs mivel... valami havonta megújítós oldal. Egyszer kellett beállítani jól, azóta megy. Nem egyszerű így, custom FW-vel, de megoldható volt. Meg torrentet is simán telós appal,vagy windows programmal tudok hozzáadni, mintha a gépemen futna pl egy qbittorrent.
Érdekes lehet egy mai router, hogy azokban mennyire jók már ezek a funkciók... 4K-val megbírkózik? Több vinyóval megbírkózik? Biztonságban mennyi a hátránya egy NAS-hoz képest? Fogyasztási értékek? Sebességek?
(A mostani router torrenten 7MB/s körül tud letölteni. A net gigabites, tehát lenne hova gyorsabbnak lenni.)
Viszont ezt nem lehet zsebben elvinni a haverhoz...
Külső SSD jó lehet. Abból is érdemes néuni külön M.2 SSD-t, hozzá pedig USB 3-M.2 SSD tokot. Ez lényegében annyi, hogy valamivel drágább lesz,mint egy ugyanakkora pendrive, valamivel nagyobb is (fizikailag), viszont a sebesség az fixen 300 MB/s felett lesz, ami egy pendrive-nak elképzelhetetlen az elérhető árkategóriában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!