Kaptam egy VGA csatis monitort+egy PC-t (jó régit). Erre hiába kötnék DVI-VGA átalakítóval képet, a minősége maradna a VGA-s minőség, vagy jobb lenne a kép?
A VGA eredeti definíciója szerint 640x480 felbontást jelent 16 színnel.
Ennél az a monitor szerintem többre is képes.
De a lényeg az, hogy az általad vázolt összeállítással nyújtott képminőséget a monitor képességei fogják korlátozni.
Talán ha leírtad volna pontosan hogy milyen monitor ez...
Maximális felbontás
1360 x 768 Pixel
Köszi.
Persze van benne VGA kimenet, csak van benne egy DVI kártya is. Ezért kérdeztem, azzal jobb lenne a képe a monitornak. Egy dvi-vga átalakítóval..., vagy mindegy?
Nem lenne jobb. De ha mondjuk a VGA alaplapi, a DVI pedig egy külön videokártyán van, akkor mégis jobban jársz, ha inkább azzal kötöd össze a monitort, mert a dedikált kártya jobb, mint az alaplapi és nem a rendszermemóriát használja. Ehhez kell egy átalakító, ami ha a kártyán DVI-I csatlakozó van passzív, ha DVI-D, akkor aktív kell hogy legyen.
Passzív átalakító:
Aktív átalakító:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!