Milyen számítógépet ajánlanátok ami elfuttatná a Cyberpunk 2077-et a lehető legjobb beállításokkal? (Raytracing, stb.)
Azért itt kérdéses, hogy mit is szeretnél. FullHD 60 FPS? Netán 4K 120 FPS?
Bármelyik is, én így állnék hozzá, ha érdekelne a Cyberpunk, és most építenék gépet:
- AMD Ryzen 5 3600(X) (lehet 3700(X), vagy 5600(X) is, kérdés mit enged a tárcád)
- 2*8 GB DDR4 CL16 3600MHz RAM (később lehet bővíteni ha kell)
- AMD Radeon RX6900XT (3080-at, 3090-et nem ajánlok, mivel beszerezhetetlenek emberi áron, és előbbin a 10 GB VRAM nem valami sok)
- Egy neked tetsző PCIe 4.0-s SSD (MLC lenne a legjobb, de a TLC-vel sincs baj, csak QLC ne legyen)
Így szerintem megcélozható a 4K 60 FPS, vagy az 1440p 120 FPS, de azért várjuk meg először a teszteket, attól biztosabbat senki nem fog tudni mondani.
Itt lesznek izgalmak azért... nagy kérdés, hogy az AMD újdonságai hogyan fognak működni, lesz-e ott is hasonló áruhiány, stb... még csak most jön ki az új processzor széria, illetve GPU is csak nov 18. És ez csak a hardver... szoftveresen még nem is lesz engedélyzve,vagy éppen gyenge lesz egy rakat funkció, amik csak jövő év elejére tisztázódnak.
Mindenesetre ár-érték arányban jobbnak tűnik előzetesen az AMD új szériás vonala. De hát így van ez a jelenlegi AMD procikkal is, csak mire ideér hozzánk, addigra a nyerészkedő kereskedők (nagyker és kisker együttesen) miatt az AMD drágább lesz az intelnél. Szóval nehéz ügy...
De jó konfig egy 10600K + RTX 3080 is (utóbbit alzáról,vagy hasonló nem nyerészkedős oldalról...csak tapadni kell rájuk, hogy kifogj egyet értelmes áron, mert azonnal viszik. Ipon és társaik már a nyerészkedők durván túlárasított értékén adják alapból... betegesen nagy a hiány (világszinten).. meg a kereslet is.)
Szerintem várjuk meg amíg meg lesz a játék és már sokan ki próbálták több órád bele nyomtak és le írják vagy el mondják majd a saját véleményüket.
pl.. youtube
A megjelenése után én még biztosan várok vele 1-2 hónapot mire én ki fogom próbálni.
Most december 10 lett halasztva a meg jelenése, de van egy olyan érzésem hogy az még csúszni fog vagy ha meg is jelenik tényleg akkor is tele lesz hibákkal a játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!