Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a gond a Laptopommal? Vagy...

Mi a gond a Laptopommal? Vagy én nem értek hozzá, eddig még nem telepítettem Laptopot FreeDOS-os én kértem és rosz ötlet volt. Mit csináljak, mert nem akar telepíteni semmit.

Figyelt kérdés
Ugyan úgy mint az egyik felhasználó írta ugyan úgy FreeDOS-os a Laptop és nem tudok telepíteni op.rendszert mert kijön 3 dolog(lásd. előző Win xp kérdezős felhasználó) kiír egy oldalnyi dolgot osztán kész c:/> ennyi.Van Driver DVD-m Win 7-hez van opcionálva direk Win 7 telepítőt szedtem le, de az se jó.Nem tom mit csináljak aki tud segítsen(ennek a szerencsétlen gyereknek).
2010. aug. 9. 20:44
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Enyémen is FreeDos volt, de az tök mindegy mivan. Berakod a DVD-t és arról bootols, ennyi. Én meg sem néztem a FreeDOS-t, el sem indítottam. Nem értem mi a baj?!
2010. aug. 9. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Előző vok.

"kiír egy oldalnyi dolgot osztán kész c:/> ennyi."

Nem kell elindítani a FreeDOS-t, mikor elindítod a laptopot, rögtön az elején kiírja, hogy a BOOT menübe melyik gombal tudsz bemenni, azt nyomd meg, enyémen a DEL gombot kell megnyomni. Utána az 1.-ra rakd a CD romot, és arról fog indulni, fel tod rakni.

2010. aug. 9. 21:30
 3/10 A kérdező kommentje:
Elhiszem, de hogy sikerül, csak berakod a DVD-t oszt mit nyomsz meg mert utána menne de nem tom mit köll...
2010. aug. 9. 21:30
 4/10 A kérdező kommentje:
Ok köszönöm
2010. aug. 9. 21:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Mindjá megnézem...
2010. aug. 9. 21:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Vagy én vagyok specuális vagy a Laptopom(ASUS) de rögtön abba lép.Indításkor kijön a ASUS indítókép utána 3 másodperc és rögtön a FreeDOS jön be nincs esélyem benyomni gombot benyomtam az F2-t a Del-t meg amik szerintem jók de nem. Vagy nagyon speckó gép vagy én vagyok béna :(
2010. aug. 9. 21:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld a TABot, miközben megjelenik az ASUS logó. Néhány esetben kicseréli a képet rengeteg szövegre, amiben azt is leírja, hogy mit kell megnyomj, hogy bejöjjön egy indítómenü.

Ha ez nem megy, akkor próbáld az F8 at, ha az sem megy, akkor az F9et és így tovább...

2010. aug. 9. 21:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem, hanem nekem az Esc gombot kell megynyomni ott ki lehet választani, hogy a gépről vagy a DVD-ről telepítsen vagy mi de hiába rakom be a DVD-t Olvas egy kicsit oszt visszaugrik a FreeDOS-ra nem tudom mié :(
2010. aug. 10. 08:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam a TAB-ot de olyan gyors hogy nem tom mit kell megynyomni csak a Install menut F2-t tudtam kiírni de akk csak az időt meg ilyesmiket kérdez...
2010. aug. 10. 10:00
 10/10 Kyle.Katarn válasza:

Oké, először is- tudd meg PONTOSAN mivel tudod beállítani hogy ODD-ről (optikai meghajtó) induljon!

-Általában kiírja h F12 vagy F* de van hogy csak egy puccos "post screen" jön be felirat nélkül, ha ez a helyzet próbáld a tab-ot vagy mást (a pause/break gombbal megállíthatod, enterrel folytathatod) olyat keress hogy "boot menu" v "boot sequence" ha megvan jöhet a következő lépés.

Másodszor is- a Windows telepítő lemezét először ellenőrizd más gépen, vagy használj olyat ami biztosan működött már, mert simán lehet hogy az a rossz. Sőt, ha BIZTOSAN ODD-ről akar bootolni de nem csinál semmit (nem írja ki a szokásos "CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot....." v hasonlót akkor szinte biztos a DVD rossz.

-Ekkor szerezz újat. Próbáld azzal.

Megjegyzés: a Win XP sok újabb merevlemezt (AHCI mód) nem ismer fel!

Ha sehogy se megy, vidd valaki haverhoz aki jobban ért hozzá- egy operációs rendszer (főleg Windows) telepítésének nem szabadna nagy gondnak lennie. Ha mégis akkor gond lehet a géppel, mondjuk az ODD-vel. Ekkor meg egyértelműen a garancia jön szóba (csak ne említsd nekik hogy ha nem legális win-t akartál feltenni... :)

2012. szept. 11. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!