Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha kisebb felbontáson játszom,...

Ha kisebb felbontáson játszom, akkor több FPS-em lesz?

Figyelt kérdés

Néztem egy olcsó videókártyát és full hd-ban játszik az ETS2-vel 40-50 fps-el.

Én csak 1280x720-ban játszanék vele, akkor elvileg dupla fps-em lenne?

Mert matematikailag 1280x720 és 1920x1080 között majdnem dula annyi pixel van.

Ebből sakkoztam azt ki, hogy kb dupla fps-em lenne.

Vélemény?

2020. nov. 1. 13:50
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Nem így működik. Amúgy miért nem elég a 40?
2020. nov. 1. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Igen, több FPS-ed lesz, de szerintem a mai világban a 720p már nem elégséges játékra, legfeljebb filmnézésnél. De játéknál engem baromira zavarna. De te tudod, ha ez neked megér ennyit.
2020. nov. 1. 13:53
 3/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
67%

pontosan 2,25x tobb pixel

igen kb az fps is ezzel aranyos ha csak ettol fuggnee akkor pontosan

2020. nov. 1. 13:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen a duplája lesz, de több lesz. A geometriai számításokat ugyan úgy el kell végezni, csak kevesebb pixel lesz az eredmény. Videó kódolásnál lesz duplája, mert ott nincs geometria, csak a pixelek száma számít.
2020. nov. 1. 14:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Kösz mindenkinek! :)

Na akkor majd csak lesz valahogy. :D

2020. nov. 1. 14:08
 6/9 anonim ***** válasza:
40%

"Amúgy miért nem elég a 40?"

Mert mondjuk 40 FPS-el játszani már zavaró. Sőt, nekem már a 60 FPS-től is megfájdul a fejem fél óra alatt.

2020. nov. 1. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
#6 én anno 25-30 fps-el játszottam, teljesen rendben van. A filmek még ennél is kevesebb, 24 fps-el mennek, attól is fáj a fejed? Nyilván jobban néz ki a 60, ez tény, de nem létfontosságú. Annál több meg parasztvakítás, mert a legtöbb monitor meg se jeleníti.
2020. nov. 1. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:

#7 elhiheted hogy az emberek nagy részét hidegen hagyja, hogy te 20 FPS-el játszottál Super Mario-t. Vannak játékok amik játszhatatlanok 60 alatt, sőt vannak olyanok multi játékok, ahol ha nincs meg a minimum 100 FPS akkor elég nagy hátrányból indulsz.

Igazából felesleges ezt firtatni itt az oldalon mert mindig vannak akik megmagyarázzák (gyanítom te vagy aki ezt a parasztvakítást rendszeresen bedobja az ilyen kérdések alá), hogy ők a CRT monitoron 20 FPS-el is elvannak, és persze profi szinten mívelik a kompetitív játékokat.

Nekem van 60 és 144Hz-es monitorom, van hozzá VGA is ami kihajtja a 144 FPS-t, látom és érzem a különbséget, nem csak a nagy semmibe beszélek.

Majd ha egyszer lesz lehetőséged leülni egy 144Hz-es monitor elé és játszani valami AAA játékkal 144 FPS-el, talán érezni fogod a különbséget.

Addig meg ne terjeszd a hülyeséget, főleg ilyen filmes 24 képkockás példákkal.

2020. nov. 1. 16:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Tobb fps-ed lesz, es egy joval csunyabb jatekod.

Ajanlott a monitor felbontasaval egyenlo jatekbeallitast valasztani.

2020. nov. 1. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!