Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha van egy kicsi HP gépem...

Ha van egy kicsi HP gépem akkor át tudom rakni egy rendes nagy gépbe?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek hozzá

Ha valaki lenne olyan kedves privátban rám szánhatna egy kis időt.

2020. okt. 30. 20:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Átrakni, mit? A HP az egy márka, sok mindent takarhat azon belül. Egy PC-t pedig egy másikba legfeljebb úgy rakhatsz át, ha vannak olyan közös alkatrészek amik egymással kompatibilisek (támogatja az alaplap, van megfelelő slot hozzá, van értelme beletenni, stb.).
2020. okt. 30. 20:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Hp small form factor gépház.

I5 4 gb ram

De azon gondolkodtam minden olyanok kicsi a gépbe

Egy rendes gépházba bele lehet tenni?

2020. okt. 30. 20:20
 3/11 anonim ***** válasza:

"Hp small form factor gépház."

Nem, mert ezek általában úgy vannak kialakítva ami nem mondható szabványnak. Alaplapon is speciális csatlakozók, máshol vannak a furatok, más mint egy ITX-es alaplap. Szóval nem. Bár kokányolni lehet meg lehetne, de alapesetben inkább azt mondanám, hogy 90%, hogy nem.

2020. okt. 30. 20:35
 4/11 A kérdező kommentje:

De legalább nem tudok venni egy korszerűbb kicsi gep házat?

Az nem lenne jó?

2020. okt. 30. 20:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem, mint mondtam ezeknek olyan a kialakítása, hogy nem fog pl hagyományos gépházba belemenni.
2020. okt. 30. 20:44
 6/11 A kérdező kommentje:

De kicsi gépházat írtam.

Ugyanolyan kicsit csak újat

2020. okt. 30. 20:48
 7/11 anonim ***** válasza:

"Ugyanolyan kicsit csak újat"

akkor új gépet kell venned.

a brand gépek úgy vannak összerakva, hogy nem nagyon lehet cserélgetni bennük semmit.

kb mintha laptopot vennél.......

ha új gép kell, akkor új gépet kell venned, nem nagyon lehet frissíteni a jelenlegi kicsigépedet.

ezért fontos, hogy már a vásárláskor lásd előre mit szeretnél csinálni.

vagy legyél gazdag, hogy ha rosszul választottál akkor ne legyen anyagilag megterhelő új gépet venni :D

2020. okt. 30. 21:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem van egy régi Apple Mac-em ami nagy oldalra lenyitható és gyakorlatilag tök durva, de a komplett alaplap azon terül el, amit kinyitsz oldalra. Gondoltam rá, hogy szétszerelem és rakok bele egy újabb konfigurációt, mert ez elég régi, csak olyan FUN a gépház, de annyira egyedi, hogy gyakorlatilag még a tápegységet sem tudnám beletenni a gépházba. DEll, HP, Lenovo, Fujitsu is ugyan ez a kategória. Még egy HDD beépítéshez is keret kell hozzá.
2020. okt. 30. 21:04
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát elég olcsón volt amúgy és sürgősen kellet.

Max eladom vagy használom meg Kitudja.

De most laptopra gyűjtök nem jelent gondot most ez

De már tudom ilyen brand gépet nem fogok vásárolni

2020. okt. 30. 21:09
 10/11 anonim ***** válasza:
54%

A hp nem szabvány. Konkrétan teljesen tükrözve van az egész, és akkor ahogy írják is,hogy sem a furatok, sem a csatlakozók elhelyezése, sem semmi nem szabványos. Jó kérdés, hogy legalább saját magának csinált-e méretszbványt a HP (tippre azt mondanám, hogy nem), és így egy újabb SFF gépházba átilleszthető-e 🤔 erre nem tudok válaszolni. Hardverapron lenne érdemes. De nem olcsó... 30-60 ezer egy ilyen gép általában, és egyben szeretik eladni. Megbontani nincs értelme pont az egyedisége miatt. De láttam olyat, aki írt árat a házra. Talán 7 vagy 9 ezer 🤔

Szóval hardverapro hirdetéseket érdemes nézni, és attól kell kérdezni, akinek van.

2020. okt. 30. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!