Laptop billentyűzet szalagkábel részleges szakadása hogyan javítható házilag?
Mellékelem a képeken pontosan mi a baj. Ezt a néhány vezető eret kellene valahogy újra kontaktba hozni. Képen nem jön át annyira, mint élőben, és úgy tűnhet, hogy több vezető nincs is elszakadva, pedig de. Ezeken a helyeken maga a fólia ketté van szakadva.
Sajnos a laptop nem akart működni, mint kiderült a sérült HDD miatt nem volt hajlandó bootolni. De mivel szét kellett szedni a billentyűzetet is, és a szokásos kifeszegetős módon lehet csak kipattintani, akármennyire is vigyáztam, úgy néz ki a csavarhúzó hegyével sikerült ezt a zónát kettévágnom a Space billentyűzet alatt. Ennek eredményeképpen a billentyűzet fele kb. nem működik (bár már alapból nem működött néhány, amikor még egyszer sem volt szétszedve, de most még több nem működik), de össze-vissza, nem pedig a billentyűzet egy adott zónája. Egyértelmű, hogy ez lesz a gond. A kérdés az, hogy mivel tudnám házilag legegyszerűbben a szakadt vezető csíkot (nem tudom mi a neve) működésre bírni? Olvastam neten olyanokat, hogy valamilyen alkoholos filccel is megoldható, vagy egy nagyon vékony vezető darabot kell odaforrasztani, de ez viszont rizikós, mert a fólia pillanatok alatt elolvadhat. Ez a vezető amit ott látok, ha ezt így direktben össze tudnám kapcsolni, akkor vezetne? Mivel ez egy fólia, és nem tudom hogy megy a kialakítás, hogy két réteg vékony fólia között van a vezető, vagy már ha csak a tetejére helyezek egy vezető szálat, és összekapcsolom a szakadt résznél, már vezetni fog? Nem vagyok szaki ezekhez. Olyat is olvastam, hogy valaki vékony alumínium fóliával tette újra működőképessé az ilyen szakadást, de ezek nagyon régi topikok már, és lehet, hogy a vezetőfólia sem ilyen volt. Csere sajnos nem opció, esetleg USB billentyűzetet tudok venni hozzá, de szeretném megjavítani ha lehet. Kérdés, hogy az USB billentyűzet csak Windowsban működne-e, vagy már bootoláskor is? Ugyanis ez fontos, különben BIOS -ban sem tudok rendesen navigálni, ha a billentyűzet sérült (pl. le, jobbra, balra nyilak működnek, de felfelé már nem, bal Alt sem működik, de jobbról még igen, Escape sem jó, meg úgy általánosan fele karakterbillentyűk, meg számok sem teljesen, mondjuk numerikus oldalon mintha mind működne).
Vagy ha nagyon elszánt vagy, hogy te ezt megszögeled, akkor talán valami szélvédő fűtőszál javítóval meg tudod oldani a dolgot.
Pl. [link]
Bár ennyiért már billentyűzet is kapható...használt egészen biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!