A legújabb Windows 10 frissítés óta nem működik a webkamerám, mit tehetek?
Mióta frissített a gépem azóta nem működik a kamera. Az eszközkezelőben látszik, hogy csatlakoztatva van, de akármelyik alkalmazásban akarom használni, nem működik. Néztem, hogy nem-e driver probléma van, de egyrészt nincs ott a felkiáltó jel, másrészt, amikor próbáltam a drivert frissíteni, azt írta ki, hogy a legfrissebb driver van fent. A kamerát kipróbáltam több gépen is, ott tökéletesen működik.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Ilyenkor egy próbát megérhet, hátha rendszerbeállítás keveredett meg:
Eszközkezelő > webkamerán jobbegérgomb > Eszköz eltávolítása > majd húzd ki és pár másodperc múlva dugd vissza > újra felismeri és telepíti.
Vagy megpróbálnám használni a kamerát, majd az Eseménynaplóban a próbálkozás pontos időpontja szerint nézelődnék, hogy van-e ezzel kapcsolatos hibabejegyzés, ami alapján el lehet indulni.
(Start menün jobbegérgomb > Eseménynapló)
Vagy a Windows Update frissítési előzményeit is végignézném a hiba első jelentkezésének dátuma környékén, - hátha azokból is kiderül valami.
(Start menü > egyből írd: Frissítési előzmények)
Az első módszer működött, újra kellet telepíteni a drivert. Egyébként a frissítés után több programot is újra kellett telepítenem, mert nem akartak elindulni (vagy azt írta ki, hogy nem kompatibilis, vagy el sem indult stb.). Lehet, hogy ez a frissítés egyik hibája.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!