Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Annyira elavultnak számítana...

Annyira elavultnak számítana már a PS4 konzol?

Figyelt kérdés

Megleptem a fiamat vele születésnapja alkalmából, de csak annyit mondott miért nem PS5-öt vettem már neki ennyi erővel. De azt sajnos nem tudom jelenleg megvalósítani neki mert jóval drágább az ára ahogy néztem. A boltba az eladó is azt mondta pedig, hogy egy-két évig még elég a PS4 is meg jönni fognak rá játékok. Most akkor mi az igazság ennyire rossz lenne ez a játékgép? Kolléganőm tavaly azzal lepte meg szintén a két fiát, de azok nagyon hálásak voltak és örültek az ajándéknak mai napig használják.

32/anyuka

2020. okt. 24. 20:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%

A PS5 specifikus játékok lényegében csak tavasszal fognak elindulni igazán. A szakértő oldalakon lehet olvasni jó elemző cikkeket, mind azon van meglepődve, hogy a bejelentések alapján a PS5 és az Xbox Series X-re tervezett játékok 30-35 ezertől fognak kezdődni. 😮😦😱🤮 Innentől egyelőre semmi értelme PS5-öt, Xbox Series X-et venni! ☹️😖

A visszafelé kompatibilitásról is hol ezt, hol azt lehet olvasni. Bejelentették, a PS5 vinni fogja a PS4 játékok 95 százalékát, majd sorban derült ki, nem viszi a legnépszerűbb PS4 játokból ezt, azt... napról, napra derül ki, melyeket nem viszi majd. ☹️

A szakírók javarészt egyetértenek, 1 - 1,5 évig még a PS4 lesz a népszerűbb gép. Talán majd, ha csökkennek a PS5 specifikus játékok árai, akkor elterjed majd az új gép.

A mi két kiskamasz csemetéinknek Xbox 360 konzoluk van, ill. számítógépen tudnak játszani az újabb játékokkal. Utóbbival viszont csak akkor, ha nem dolgozom rajta. Imádják a réginek számító Xbox 360-at, főleg a kinect játékok miatt! (Ha valaki nem ismeri: Egy kamerát kell a konzolra kötni, ami érzékeli a játékos, játékosok mozgását és úgy lehet a játékokat irányítani. Szuper élmény!) De van tabletjük is, azon szoktak beszélgetni a barátaikkal neten, ill. játszanak is rajta. Telefonjuk jelenleg hagyományos van, nem okos.

Mi is épp mostanában tervezzünk új konzolt vásárolni a családnak. (nem csak a gyerekeknek) Hosszas tanulmányozás után úgy döntöttünk PS4 Pro 1Tb gépet veszünk + kamerát. Avval elleszünk 1 - 1,5 évig. Amikor már megéri váltani, jöhet a csere PS5-re.

(Azért nem Xbox, mert a csemeték kedvenc játékai, ill. az betervezett játékok csak a PS-re kaphatók. Amely Xbox játék érdekel minket, azokat számítógépre is meglehet venni.)

Kész tények elé állítottuk a két kiskamaszt, vagy új okostelefont kapnak vagy PS4-et. Utóbbit választották! (karácsonyi és szülinapi ajándék egyben, egyiknek Novemberben van, másiknak januárban a szülinapja)

Négy gyermekes szülőként, annyit tudok mondani, tanulmányozd át a szakoldalak cikkeit. Amikor TE megértetted, miért jobb a PS4, akkor ülj le a gyerekeddel/gyerekeiddel és állítsd kész érvek elé őt/őket. Ha tudás, ismeret nélkül próbálsz érvelni, akkor alul maradsz a vitában. "Hiszen a kamaszok mindenkinél okosabbak."

(Elnézést, ha kicsit összevissza fogalmaztam meg, de már eléggé fáradt vagyok így hajnali 3 óra körül. Kicsit kikapcsolom az agyam munka közben, azért jöttem fel a GYIK-re)

2020. okt. 30. 02:43
 12/15 anonim ***** válasza:
89%
uuuhhh, X360-hoz mekkora jó móka a kinect! :D imádtam
2020. okt. 30. 14:23
 13/15 anonim válasza:
61%
Mennyire örülnék egynek ps4-nek... Egy rohadt régi xbox360-unk van, alig akar bekapcsolni is. Sajna nem engedhetjük meg magunknak hogy vegyünk valami korszerűbbet, de ennek is baronira örültünk tesómmal, mi karácsonyra kaptuk. Nem sajnáltatásból írom ezt le, csak nem értem azokat akik nem tudnak értékelni dolgokat, csak a legújabbat. Holott azért is meg kellett dolgozni gondolom keményen.
2020. nov. 11. 02:42
 14/15 anonim ***** válasza:
39%
Hát a jövőben megjelenő játékok szempontjából annyiban elavult, hogy néhány év múlva abszolút megszűnik a támogatás és az azután megjelenő játékokat nem adják ki rá, ez annyiban lehetne gond nála, ha sokat multizik másokkal, és mondjuk valakinek ps5 konzolja van, és egy játék csak arra jön már ki, így ugye azzal már nem fognak tudni együtt játszani. Más tekintetben viszont rengeteg elérhető játék van rá ráadásul elég olcsón is és sok jó exkluzív játék készült amelyek valóban minőségi alkotások, persze az se fontos szempont, hogy miért akarta a konzolt. Azért, hogy menőzzön vele, vagy a videojáték öröme miatt, emlékszem mikor eladtam a ps2 konzolomat, azt mondtam, majd úgy is valahogy fogok tudni játszani az azon megjelent játékokkal, nos sajnos nem nemigazán sikerült megoldani, így hiába 20 éves az a konzol a mai napig bánom, hogy eladtam, és a két kezem össze tenném, ha egy olyan állapotban lévő változatot kaphatnék jó áron, de ez kb lehetetlen :D, és hiányoznak a régi játékok, mert én a játék élmény miatt szeretek/szerettem játszani,(mikor kicsi is voltam) nem azért, mert fhu ez egy ps5 lesz. Szóval a helyedben azt próbálnám megtanítani a gyereknek, hogy tanulja meg értékelni amit kap, és valóban azért szeresse a dolgokat amiket nyújtani tudnak, ne pedig azért mert most ez a divat.
2020. nov. 18. 02:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocsánat *az is fontos szempont, csak megcsúszott a kezem.
2020. nov. 18. 02:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!