Miért pörögnek majdnem fullon a ventilátorjaim?
Van egy Corsair iCUE 220T RGB White házam, amiben van 3db Corsair SP120 RGB PRO venti, és még 2 Arctic. A Corsair ventik kishíján fullon pörögnek. Biosban beállítottam kézzel, beállítottam silent módot is. Pillanatnyilag jó is lesz. Visszaveszi a teljesítmenyt olyan 6-700 fordulatra, de miután save & exittel kilépek, gép újraindul és megint maxon pörögnek. A 2 Arctic normálisan működik. Vízhűtésem van, annak is megfelelően jár a pumpája.
Tippek esetleg?
Nem biztos hogy elfelejti, csak lehet, hogy az Arctic ventilátorokhoz állítja.
Nem tudom hogy vannak bekötve, de át kellene bogarásznod az alaplap kézikönyvét, hogy a ventilátor konnektorok hogyan viselkednek.
Ahogy látom, az Arctic ventik rendesen mennek. Azoknak a csatija is 4 pines.
Az alaplapomon az összes fan csati 4 pines. A cpu fan 1-en van a radiátoron lévő venti, a cpu fan 2/wp-én van a vízpumpa, biosban átállítva, hogy azon a csatin vízpumpa van. A többi cha fan 1-2-3 ezeken vannak a Corsair ventik. A cha fan 3-on y elosztó van, azon egy Arctic és egy Corsair venti van. A biosban próbálkoztam pwm mód, custom mód és auto módon is, bármit csinálok, visszaállítja full teljesítményre.
Mire gondolsz pontosan, hogy értve hogy viselkednek? Mint kiderült , full hü.e vagyok a témához.
Amúgy az alaplapom Asrock B450M Steel Legend.
Egy csomó alaplapon nem minden 4 pines konnektor tud PWM módot, de ahogy nézem az alaplapod gépkönyvét (80-82. oldal), a tied nem olyan.
Próbáld meg úgy, hogy a Cha_FAN 1-re és Cha_FAN 2-re kötöd az összes Corsairt, és a CHA_FAN 3-ra egyedül az Arcticot.
A Corsairek-hez válaszd ki a DC módot, az Arctic-hoz meg mehet a PWM.
Egyes vagyok. Ugyanilyen problémám volt. Speedfanben átállítottam mindet smartról manualra és jó lett.
Configure -> Advanced -> Kiválasztod a chipet -> pwm mode: manual
7-es
Próbáltam speedfant, nem sikerült, de ránézek mégegyszer. Meg megpróbálom, ahogy a 6-os írta.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!