Az lene a kérdésem hogy hány watos tápot vegyek?
Nem értem hogy számolom ki a fogyasztást mer regeteg videot nézek és miden hon csak 650w tapot használnak tőbnyire.
Én mikor ősze adom a gpu és a cpu hűtö fogyasztását már akor 750 w járok.
A gép
Gigabit 2 vetis rtx 2060 super
be quiet dark rock pro 4
Asus b450 e gaming
R5 3600
4 120 mm vetik
2 ssd 1 hdd
Ehez elég egy gold minőségű 650w táp ?
Neked hogy jott ki a 750W? :)
Egy gold minositesu 550-es elég. De hogy biztosra menj: egy gold 650-es mégjobv
300W-ot se fogyaszt ez konfig.
RTX 3060!
Ha "Asus b450 e gaming" alatt a ROG B450-E modellt érted, akkor az nagyon nem éri meg, akkor már MSI Tomahawk Max, olcsóbb, és jobb is. Vagy akkor már B550, az is 50-60k körül mozog.
A táp dolgot meg már megválaszolták, nagyon plafon 350W-ot ehet a gép teljes terhelés alatt. Egy Gold/Platinum besorolású, minőségi 500W-os táp bőven elég. Esetleg vehetsz 600-ast, hogyha közeljövőben tervezel nagy fogyasztású GPU-t venni.
"Én mikor ősze adom a gpu és a cpu hűtö fogyasztását már akor 750 w járok"
Már egy alapvető tévedésben vagy itt szerintem. Ha a hűtőegységre az van írva hogy max TDP 300W akkor az nem a fogyasztása hanem a maximális hűtési teljesítménye, a fogyasztása a ventik számától és méretétől függően olyan 20W lehet legfeljebb.
Szóval írj egy részletes konfigot inkább a leglényegibb a következő:
Cpu típusa, videokártya típusa, ezek a fő fogyasztók. Az összes többi olyan 200W körül de az már nagyon plafon, ennek felét az alaplap adja ki.
A VGA és a CPU TDP-jét kell összeadni, meg rászámolni valamennyi tartalékot. Tulajdonképpen egy 500-as táp simán elég ide.
A processzor hűtőnek csak a ventilátora fogyaszt- az is kb. 3 wattot. A ráírt érték csak azt jelenti, legfeljebb milyen fogyasztású processzor hűtésére alkalmas, hiszen a felvett teljesítmény hővé alakul, amit el kell vezetni a kupakról.
450W-os is simán elég, a CPU és a VGA együtt nem fogyaszt 300W-t.
Válassz innen:
Tier C vagy attól felfele már bármelyik jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!