Tápegységet is kell vennem?
Van most egy 500W-os tápom ami +12v-n 20A ami kb 240 watt.
Videókártyát akarok venni és psu kalkulátor szerint az már több mint 300 watt lenne.
Akkor most kell tápot is vennem vagy az összes 500 watt számít?
Valaki magyarázza el légyszi.
Nagyon fontos, amit a többiek is mondanak! Kell a jó minőségű táp!! Anélkül be se indítsd!
Ebben az általad linkeltben egyetlen értékes dolog van, a ventilátor :D Azt a házra rápakolhatod. A maradék meg mehet a lomisoknak és elektronikai hulladékba.
Táp kiválasztásánál tehát nagyon fontos a márka (a tied egy kerülendő gyártó). Nem igazán vagyok tisztában mik a jók, mert én is csak az ajánlásokat követem. Nekem most Corsair és FSP tápok vannak, ezek ajánlottak. Nyilván ezekből is minimum a "80% bronze" minősítésűt érdemes nézni.
Prohardveren van "milyen tápot vegyek?" topic, ott szoktam segítséget kérni. És akkor lehet menni rögtön hardverapróra, vagy pedig vadiúj árukeresőről.
#12 vagyok. Még annyit, hogy ez a "ha tönkremegy gariba cserélik" marhára nem így működik. A tápot igen, ha bármelyik hardvered tönkremegy elégtelen tápellátás miatt(és ezt azért elég könnyű észrevenni, mert többnyire hagy egy bszott nagy égésnyomot az áramkörön) akkor a garanciád a termékre ugrott. Ez le van írva minden egyes hardvernél, a nem megfelelő használat kategóriába tartozik, mintha bevinnéd a kádba.
Aztán választhatsz, veszel a tönkrement cuccok helyett másikat saját költségeden(egy normális táppal, mert azon a ponton már nem kockáztatod meg hogy a cserélt hulladékot visszarakd), vagy megkéred a táp gyártót hogy fizessék a javítást, elhajtanak a pcsába, aztán ha van kedved bíróságra járni, és várhatóan a bukott érték több százszorosát kifizetni akkor esetleg még ki is fizethetik végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!