Miért laggol/tölt be lassan a GTA5-öm?
Már egy ideje laggol a GTA5-öm, régebben nem volt így. A számítógépem még anno búgott amikor gta5-öztem, valahogy meg lett oldva (nem tudom pontosan már), azóta laggol a gta5-öm, és egyéb játékok (a többi játékom enyhén laggol, teljesen játszhatóak de érzékelhető). Nem hiszem hogy a búgás megszüntetésével kapcsolatban állna (de elképzelhető). Először bővítettem a RAM-ot (4GB->8GB), majd a szabad VRAM-ot (2,2->6,43GB), de továbbra sem jó. Szerintem a dedikált videómemóriával van a baj (2048MB). Valami ötlet, miért laggol, tényleg a dedikált memória, satöbbi?
Processzor Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz, 1597 Mhz, 4 mag, 4 logikai processzor
Telepített fizikai memória (RAM) 8,00 GB
Szabad virtuális memória 5,74 GB
Adapter: Radeon RX 560 Series
Összes elérhető grafikus memória: 6139 MB
Dedikált videómemória: 2048 MB
DAC típus: Internal DAC(400Mhz)
A dedikált VRAM-ot mégis hogy bővítetted?! Az a GPU-ba van integrálva. Maximum a BIOS-ban tudsz adni az integrált GPU (iGPU)-nak több VRAM-ot, amit a RAM-ból vesz el. De tekintve, hogy van dedikált kártyád (RX 560 2GB), így teljesen felesleges, inkább kapcsold ki, mert csak hátrányod van belőle.
Még a 8GB RAM-mal nem is lenne gond egy GTA 5 alatt, ha nincs sok más háttékrfolyamat a játék közben, de a 2GB VRAM már elég necces. Másrészt megeshet, hogy lassú, illetve akár szektor hibás is a háttértárolód (HDD), ezért szaggathat (mert szaggatásnak/stuttering nevezzük, nem lagg-nak, ami a hálózati/internetbeli problémákat jelzi).
Aztán ott az épp nem mai 4 magos i5-öd is, ami szintén nem előny, de inkább az előbbiekre gondolnék. Az sem kizárt, hogy valamilyen vírus/malware van a gépeden.
A fent említett dolgokon mind végig kellene menned, először egy virus+malware írtás, aztán monitorozod a hardvereid kihasználtságát, hőmérsékletét egy megfelelő programmal, mint pl az MSI Afterburner + a hozzájáró RivaTuner segítségével.
Ha pedig a "VRAM" alatt a "virtual memory"-ra gondoltál, az csak az esetben segít, ha elfogyna a fizikai memóriád (8GB), és nem hinném hogy az volna az elsődleges probléma egy GTA 5-nél.
Illetve említetted a búgást, az megint nagy eséllyel HDD probléma, szóval annak néznék utána először a fent említett programmal, illetve akár benchmark programmal, mint pl a "CrystalDiskMark".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!