Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valamilyen kábel és/vagy...

Istyyy44 kérdése:

Valamilyen kábel és/vagy program segítségével átvihető az adat a beslő winchesterről?

Figyelt kérdés
Leesett a laptopom és nem kapcsol be a “bios” ig lehet eljutni mert nem akarja bebootolni a windowst.. kiszedtem a winchestert belőle valamilyen kábel segítségével ezt rá tudom kötni az új laptopomra hogy az adatokat/fájlokat lementhessem róla? (wdc wd5000lpvx-22v0tt0) ilyen a winchester. Vagy mindenképp forduljak számtekeshez?!

2020. okt. 7. 17:38
 1/9 anonim ***** válasza:
2020. okt. 7. 18:41
 2/9 lali51 ***** válasza:
Valakit kérj meg tegye bele az asztali gépébe ,ha jó a hdd akkor le lehet menteni rólla az adatokat,de valószínű hogy leeséskor megsérült azért nem bootol be.
2020. okt. 7. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Több opció is van, #1 is egy opció, és itt van mégegy:

[link]

2020. okt. 7. 19:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat meg is rendeltem az eszközt már nálami is van de nem igazáb ismeri fel a hdd-t esetleg valami javító,helyreállító programot tudnáltok ajánlani még?!
2020. okt. 11. 10:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Végül is mit vettél? A külső háznak lehet kell külső táp is.

Az is előfordulhat, hogy az eszköz fizikailag sérült, akkor nincs értelme foglalkozni vele, ha csak nem életfontosságú adatokat akarsz helyreállítani, de az elég drága lesz, pl:

[link]

2020. okt. 11. 11:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Egy ilyet vettem itt németben! ORICO 2,5" Externes Festplattengehäuse

Amazonról rendeltem 3nap alat meg is jött összeraktam beleraktam a hdd-t csatlakoztattam a géphez viszont a gép nem ismeri fel ahol a laptop ssd-jét mutatja ott nincs ez a winchester .. jobb lent az asztalon a sarokba mutatja hogy csatlakoztatva van az eszköz de pl a Hdd regenerator program sem látja valamint a PartitionGuru nevű sem... ötlet? Egy profi számntekesvoltban esetleg tudnak még kezdeni vele valamit? Vagy kuka? Az oldal amit kaptam az elég borsos ár 150k-tól.. igazából kb 150-200darab filmet szerettem volna lementeni meg pár képet.. pár ezer forintot (5-10ezer) megérne még de 100ezer feletti összeget nyilván nem.

2020. okt. 11. 11:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Start menüre jobb klikk, "Lemezkezelés". Itt nézd meg inkább, hogy látható-e, lehet kell neki meghajtóbetűjelet adni. Ha a füledhez emeled a hdd házat, hallod, hogy felpörög a hdd?
2020. okt. 11. 11:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Ott latható de azt írja hogy “ismeretlen” meg “nem telepített” ugye a laptop alap ssdje melett kék a csík viszont emelett a hdd melett se kék se fekete csík nincs csak egy kis piros karikában fehér lefekemutató nyíl gondolom az jelzi hogy sérült.. amugy ha ráteszem a kezem a hddra érzem hogy “dolgozik”
2020. okt. 11. 12:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha mázlid van, csak a fájlrendszer sérült. Én nem javaslom Windows alól mókolni, remek live rendszerek vannak (pl Knoppix), ami tartalmaz recovery eszközt, pl Testdisk. Ha emellett döntesz, innen válogathatsz: [link]

Ha nem akarod visszanyerni a tartalmat, akkor meg lehet próbálni törölni, particionálni, formázni, erre a "Lemezkezelő" is lehetőséget ad. Vagy parancssorból Diskpart eszköz (cmd rgazdaként):

diskpart

list disk

[megnézed az eszköz számát]

sel disk SZÁM

clean

Vigyázz, ez visszavonhatatlanul töröl.

2020. okt. 11. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!