Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy kell beszerelni az...

Hogy kell beszerelni az ssd/hdd-t a számítógépbe?

Figyelt kérdés

Van ugyan most is 2 tb-os hdd-m, 120 gb ssd-m, de folyton tele van, törölgetem a dolgokat mindig, ezért is akarok venni még hozzájuk mondjuk egy 2 tb-os és egy 500 gb-os ssd-t.

Ez eddig oké, de még soha nem szereltem pc-t, még egy ram-ot sem vettem ki illetve be (jó ezt azért tudom hogy kell), szóval egy kis segítség kéne hogy hogyan kell ilyet csinálni, még azt sem tudom hol van a pc-mben ezek a dolgok. Zalman Z9 neo gépház van, és az üvegablakon át nem látszanak...

2020. okt. 2. 20:40
 1/8 P.O.C. ***** válasza:
69%

Csavarhúzóval próbálkoznék. :) Amúgy a fizikai része p*csafüst. Millió video van róla a youtube -on. Négy csavar fogja, kell neki táp a tápegységtől, meg SATA kábellel összekötöd az alaplappal.

A logika dolga már nehezebb. A régi meghajtók is benne maradnak a gépben? Csak háttértárnak veted, vagy át akarod rá klónoznia rendszert? Esetleg teljesen újra akarod telepíteni? stb, stb..

2020. okt. 2. 20:57
 2/8 Dongaben ***** válasza:
69%
Csavarhúzó sem kell...:) A gépház két oldalsó lemzét hátul 2-2 darab kézzel is tekerhető csavar rögzíti. Az SSD-t az átlátszó oldalon, a HDD-t a másik oldali lemez mögött találod műanyag keretben. Nincs csavarozva, csak "bepattintva" a keretbe. Az SSD-t cserélni tudod, a 2Tb-os HDD mellé tehetsz egy másikat.
2020. okt. 2. 21:24
 3/8 A kérdező kommentje:
régi ssd, hdd bennmarad, ez a lényeg hogy minél több helyem legyen. sata kábelt adnak hozzá, vagy rajta van a tápegységen, onnan kell odavezetni? evga supernova g2 750 w a tápegység, alaplap: asus z170-k ha segít
2020. okt. 2. 21:25
 4/8 Dongaben ***** válasza:
69%
2. SSD-nek is van hely, bár nem tudom, mi értelme, ha ennyi háttértár van. (Klónozni lehet a rendszert.) SATA kábelt nem szoktak adni meghajtó vásárláskor. Kb. 300 Ft/darab plussz. Az alaplapon 6 db. SATA csatlakozó van, így van hely.
2020. okt. 2. 21:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg lesz benne hely, a 2 további meghajtónak. A tápegységen is rajta lesznek a tápkábelek amit csak össze kell dugni. Sata kábelt azt külön kell venni hozzá, nem jár a meghajtóhoz. Ott lesz az alaplapon SATA0 SATA1 SATA2 stb. ott kell összekötni.

Bár én ebben az esetben újratelepíteném a rendszert.

2020. okt. 2. 22:18
 6/8 A kérdező kommentje:
ok, akkor kell kábel. a másik, meg mi az a klónozás? utánaolvastam kicsit, tehát ez olyan mint a biztonsági mentés? átmásolod a fájlokat egy másik meghajtóra, és igy nem kell újratelepiteni a rendszert?
2020. okt. 2. 23:07
 7/8 Dongaben ***** válasza:
100%

A meghajtó klónozása azt jelenti, hogy MINDENT átmásolsz a másik meghajtóra, ami úgy használható tovább, mint az eredeti.

A "Macrium Reflect" programot ajánlanám ehhez a művelethez. Többször használtam, hibátlan lett a végeredmény. Samsung EVO SSD-hez van gyári program, ami ezt megcsinálja. Ezt egyszer használtam, az is tökéletes volt. (Az új SSD is Samsung volt, ez nem tudom, hogy számít-e.)

2020. okt. 2. 23:21
 8/8 anonim ***** válasza:
2020. okt. 3. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!