Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire fontos egy laptopban...

Mennyire fontos egy laptopban a processzor?

Figyelt kérdés

Jelenleg laptopvásárlás előtt állok, egy Lenovo C340-et szeretnék venni. A videokártya nem fontos, RAM-ból 8 GB-ot szeretnék, de azt még nem sikerült megállapítanom, hogy milyen processzor lenne számomra ideális.

A laptop mellett van egy számítógépem is, így előbbi csak munkára és tanulásra kell. Outlook, Excel, Word, Chrome használata, pdf és ppt fájlok megtekintése, esetleg zenehallgatás Spotify-on. Ezekhez elég egy i3-as processzor?

Konkrétan ezt a terméket néztem ki:

[link]

2020. okt. 2. 09:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Pontosítsunk: i3-10110U, 2.10 GHz (4.10 GHz), 2 mag, 8 GB (2666 MHz).

"Outlook, Excel, Word, Chrome használata, pdf és ppt fájlok megtekintése, esetleg zenehallgatás Spotify-on"

Ezekhez bőven elég, vagy még attól függ, mennyire erőforrás-igényes oldalakat nézel a böngészővel, de amúgy bőven jó.

2020. okt. 2. 10:08
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
Ezekre a feladatokra egy régebbi Core2 Duo is elég, nem hogy a gen10 i3.
2020. okt. 2. 10:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Böngészőben általában sok lap van nálam megnyitva a tanulás miatt, ezeken az oldalakon általában könyvek, cikkek vannak megnyitva. Munkánál GPS-en követem a munkagépeinket, illetve az előző időszakokról töltök le adatokat, ilyenkor 20-30 lap is meg lehet nyitva, megnézek egyet, lementem, ami kell, bezárom majd megismétlem a többi lappal is. Eközben általában meg van nyitva 3-4 excel fájl is, egymás mellett szoktak lenni a monitoron.

Ami még előfordulhat, az pl. youtube, gyakorikérdések, netflix, közösségi média, de ezek nem folyamatosan, és nem munka/tanulás közben. Chrome böngészőt használok, a munkához, tanuláshoz, szórakozáshoz külön jelentkezek be, így mindhárom esetben megmarad a munkamenet, és nem kell egyszerre mindennek megnyitva lennie.

Jelenleg a számítógépemet használom, kb. 90 lap van megnyitva, a nagy része nem kell, csak rendetlen vagyok és van, ami 2019 óta ott van, mert "majd később megnézem". 7,1 GB memóriát használok, és az AMD Ryzen 5 3600 6 magos processzorom 1-3%-on van. (Ezt a gépet nyilván nem böngészésre vettem :)) A RAM-ot ez alapján lőttem be, de a processzort ez alapján nem tudtam, mert akkora a különbség a kettő között.

2020. okt. 2. 10:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Esetleg egy vanilla minecraft elfutna a fent linkelt laptopon? Az unokahugaim mindig azzal nyaggatnak, hogy játsszunk együtt LAN-on, de csak a jelenlegi gépemen fut rendesen, a családi gép nem bírja.
2020. okt. 2. 10:50
 5/7 anonim ***** válasza:
A Minecraft leginkább GPU igényes. Volt idő, amikor a fiam egy Core2 DUO E8600-as gépen tolta a Minecraft-ot, egy Radeon HD 5600 512MB-os videókarival, 17 telepített moddal. Nem mondom, hogy full simán futott neki, de a 30-40 FPS mindig megvolt.
2020. okt. 2. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Fontos, ezért nem szabad 210ezret kiadni egy olyan laptopért, amiben csak ilyen lassú van, ennyiért van gyorsabb is, olcsóbban is megkaphatod azt, ami elég hozzá.

A 2 az 1ben kialakítása miatt drágább, de még ennyiért sincs normális minőségű.

2020. okt. 2. 11:20
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A minecraft csak egy futó gondolat volt, nem ez alapján fogok dönteni. Jó lenne, ha tudnánk egy kicsit együtt játszani, de nem az a legfontosabb, nem emiatt veszek laptopot.

#6 Igen, ez a kialakítás drágább, de nagyon szimpatikus és szeretném kipróbálni. Kérlek linkelnél olyan laptopot, ami szerinted megfelelő? Eddig csak a Lenovo C340-et találtam, ami teljesen megfelel az igényeimnek. (teljesen kihajtható, érintőképernyős, digitális toll, billentyűzet világítás, eltakarható kamera, megbízható márka, illetve min. 8 GB RAM és 256 GB SSD)

2020. okt. 2. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!