Mióta új gépem van win10-zel, időnként elmegy a net, ha újraidnítom a rootert, visszajön, miért?
"Mióta új gépem van"
Gép (vagy a komponensek - alaplap, processzor, videokártya, tápegység, hálózati kártya/USB-s stick - ha van) gyártója, típusa?
"időnként elmegy a net"
Ez miben nyilvánul meg?
Hogyan csatlakozol a routerhez? Kábelesen vagy vezeték nélkül (wifin)?
Router gyártója, típusa?
Melyik Internet-szolgáltató melyik csomagját veszed igénybe?
Adtak modemet? Annak gyártója, típusa?
"újraidnítom a rootert"
A routert (route, mint útvonal - ebből következőleg router, mint útválasztó; nem root, mint gyökér, forrás) el tudod érni? Ping kérésekre válaszol? Webes beállítófelülete elérhető?
Újonnan vett használt Intel PC.
Úgy megy el a net, hogy épp netezek, aztán kiírja a gép, hogy nincs internet, s tényleg nincs. :)
Kábellel csatlakozom a routerhez. Huawei.
A többi kérdésed számomra kínaiul van, én egy humán beállítottságú felhasználó vagyok. Mindenesetre ha kihúzom a konnektorból a router dugóját, és kis 20mp múlva visszadugom, akkor betölt, és van net. Ez úgy hetente egyszer fordul elő. Míg a régi gépemet használtam XP-vel, soha nem történt ilyen. Most nem tudom, hogy a router beteg, vagy én csinálok valamit rosszul.
Először a kábeles LAN illesztőprogramját (driver) próbálnám újabbra/régebbire cserélni.
Jelen állapot felmérése:
Start menün jobbegérgomb > Eszközkezelő > Hálózati kártyák kategória > írd ide, hogy mik szerepelnek (WAN kezdetűeket kihagyhatod)
Ha csak egy maradt, akkor azon duplaklikk > Illesztőprogram fül > innét felül a szállító, dátum és verzió hármast is másold ide. (egérrel kijelölhetők)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!