Vagy észre sem veszi a sebességét és csak használja.. :)
2020. szept. 28. 18:39
12/19 A kérdező kommentje:
Na és a SATA3-as és PCIe 3.0 x4 M2-es SSD-k között van különbség azon kívül, hogy - mint említettétek - az utóbbiak gyorsabb?
2020. szept. 30. 19:28
13/19 A kérdező kommentje:
-ak*
2020. szept. 30. 19:28
14/19 anonim válasza:
Lényegess különbség nincs, azon kívül, hogy az M2-es jobban is melegszik, ha sokat használod érdemes hűteni, legalább egy hűtőbordával, esetleg némi fuvallattal. De mint írtam, alap dolgokkal nehéz kihasználni az extra sebességét, a rendszer nem igazán profitál belőle, csak ha nagy fájlokkal dolgozol ssd-ről, videót vágsz vagy nvme ssd-ről nvme ssd-re másolsz, ilyesmi. Pontozzatok le nyugodtan, attól még így van, és 5-ös szintű vagyok, úgysem számít.
Passziánsszal valóban nehéz kihasználni a tempótöbletet, de nagy mappal rendelkező játékoknál mág lehet előnye. Na meg a lapozófájlnál is, ha lusta a memóriaigényes alkalmazások indítása előtt bezárni a futó programokat.
Ez most egy "fejlesztés". Ha árban nincs különbség én a gyorsabbat venném magamnak.
2020. szept. 30. 20:33
16/19 anonim válasza:
Van különbség árban mindig. Nem fognak egy nvme-t ugyanannyiért adni, mint egy satásat. Ezek a tesztek nem igazán fedik le a valós felhasználást. Nézz meg videókat mennyi különbség van a rendszer felállásánál vagy munkáknál, játéknál.
2020. szept. 30. 20:46
17/19 anonim válasza:
Ahol én nézem az árat ott az A400 960 és az A2000 1TB között nincs 2000Ft. Lehet ma nem nyújt sok extrát egy pcie nvme ssd, viszont a mostan érkező konzolok átportolt játékai után lehet jól jön majd jövőre, vagy 2 év múlva.
Én a projectort hajtom egy i5-tel, abban A400 van - bár oda még ez is overkill :D
2020. szept. 30. 21:32
18/19 anonim válasza:
A gyakorlatban én is azt tapasztalom, hogy kb. semmi különbség nincs SATA és NVME között. Először SATA-s voltam (Kingston SSDNow UV400 120), majd dec. 31.-én tavaly váltottam NVME-re (Adata XPG SX8200 Pro 256), de boot időben szinte semmivel sem gyorsabb NVME-ről, pedig a sebesség megvan, lemértem többször is, az eszközt is jól felismeri. Betöltési időben sem gyorsabb egyik játék sem észrevehető mértékben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!