Ez a processzor mennyire jó játékokhoz?
nekem a sima 2700 van és tök jó játszani is.
a legkomolyabb játékokk sem izzasztják meg. még nem lttam 50-60%-nál komolyabb kihasználtságot játékok alatt.
szal én ajánlom
amikor vettem 30-al volt olcsóbb mint a 3600, ezért vettem ezt.
Én is ilyesmin gondolkodok, hogy Ryzen5 2600-ról melyik lenne a jobb fejlesztési út.
A Ryzen 7 2700 50-55 ezer között van.
A Ryzen 7 2700X 60-65 ezer között.
A Ryzen 5 3600 pedig 70-75 ezer között.
A Ryzen rengeteget fejlődött a két generáció között és a 3600 egyértelműen gyorsabb, de a sima 2700-asohoz képest ez egyáltalán nem arányos az árkülönbséggel, illetve a fejlődes java is többnyire olyan felhasználási területeken következett be, amik engem annyira nem érintenek.
"a legkomolyabb játékokk sem izzasztják meg. még nem lttam 50-60%-nál komolyabb kihasználtságot játékok alatt."
Mert sz@rul vannak megírva a játékok és nem lehet mindent a végtelenségig többszálúsítani. Ha nálad 50-60% a CPU kihasználtság akkor a 8 magból játék alatt 3-4 szotyizik, cserébe bekér a proci 100+ wattot.
Egy R5 3600 ugyanezt simán tudja játékok alatt, csak épp max 65 Wattból. Vehetne játszani Threadripper 2950-et is, azzal is tök jól elmennének a játékok 10% CPU Usage mellett - csak nyilván felesleges :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!