Az alaplapom kihasználná-e a nagyobb videókártyát?
Van egy adott Gigabyte GA-78LMT-USB3 6.0 -ás alaplapom
egy AMD FX-4320 (Quad-Core 4GHz) processzorral
12GB RAM
(+Azt hiszem egy 500-as táp)
és egy GIGABYTE GeForce GT 730 2GB GDDR3 128bit videókártyám amit fejlesztenék egy SAPPHIRE Radeon RX 550 Pulse 4GB GDDR5 128bit videókarira.
A kérdésem az lenne hogy mennyire használná ki illetve tudná kezelni az alaplapom ezt a kártyát? Tápegység elbírná-e?
Videóvágás, játékra lenne használva. Mindent IS tudni szeretnék ami eszetekbe jut és jó ha tudok ezzel kapcsolatban. A Válaszokat előre is köszönöm.
rx550-nek csak PCI-e áramellátás kell, szóval simán, kb annyit fogyaszt majd mint a mostani GT kártyád.
Azzal viszont egyet értek, hogy újonnan nem éri meg, inkább használtan néznék én is, mert 25 ezerért már vannak ennél komolyabb kártyák, amivel érezhető lesz a különbség
stb stb
Nem sok különbséget látok, Tehát azt mondjátok hogy ha beújítanék egy videó karit akkor kihasználná az alaplap és akkor érezhető különbség lenne? Processzort is tervezek újítani egy 8magos AMD-re. Úgy már szerintem elég lenne.
Videokártyánál sosem a nyers adatokat nézzük. Hol van a listában a steam processzorok száma, a lebegő képpontos számítási sebesség, az architektúra? Mivel minimum 20 különféle adatot kéne hasonlítani, a megfelelő illesztőprogramról nem is beszélve, ezért kell azonos programokkal, azonos géppel (a videokártyát leszámítva) összehasonlítani a dolgokat.
https://www.youtube.com/watch?v=rLcS73VV9ts
1. RX550 30-40FPS átlag
3. RX570 70-80 FPS átlag, melyik a jobb?
Alaplapnál annyi, hogy max nem PCI-e 3, hanem csak pci-e 2 van rajta, de ez ilyen szintű kártyáknál nem számottevő tényező. Mivel pontos alaplap nevet nem írtál, így nehéz pontosan megmondani.
Értem, akkor még nézelődöm kártyák terén.
[link] egyébként az első sorban írtam a pontos alaplap nevét :)
8as válaszoló: Akkor milyet érdemes, mert igazából csak addig fejlejszthető ez az alaplap foglalat.
Illetve akkor ti milyen videókártyát ajánlotok 30K körül?
6os válaszoló: Amit küldtél FPS teszt, ott a 2GB-os RX550-el tesztelnek, amit én néztem ki az 4GB-os, olyan tesztet sajnos nem találtam.
Elöttem leirták.
Rx 570 vagy gtx 960 használtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!