Mi a különbség a DDR2, DDR3, DDR4, DDR5 (memória típus) között? Melyik a jobb, miért érdemesebb venni?
Szia! Azért mondják páran, h a kettő jobb, mert, bár az órajel magasabb, az elérési idő viszont (a konstrukcióból adódóan) megnőtt. Nekem informatikus ismerősö azt mondta, h alapvetően amit megspórolsz az órajellel, azt elveszted az elérés miatt...vagy vmi ilyesmi:D
Mondjuk ennek már kb másfél éve... Akk még lehet, h így volt, de mostanára má annyira "alap" a ddr 3:D Nomeg azért fejlesztik is szépen őket; egyre gyorsabbak kerülnek ki a gyárakból. Én most 3-as ramokat használok (dual chanelben) és teljesen pöpecül működnek.:)
Am itt egy cikk, ha kicsit jobban bele akarsz merülni a témába:
Ezt még érteni is lehet kb ;)
A DDR3 természetesen jobb és árban is. Haverom kb. 1 éve vett magának egy laptopot, 4GB DDR3-as memóra van benne az én gépen 3 éves, de végülis mindenben jobb mint a laptopja, pedig ő sem alsókategóriát vette meg.
A windows élményindexben neki 7,2-őt mutat a ddr3-as a ddr2-es nekem szintén 7,2-őt. Hiába a nagy átviteli sebbesség a winyó nem bírja nem tudod kihasználni a ramot SSD kellene, de elég kevés ember teheti meg, hogy azt vesz. Tehát nem azt mondom, hogy nem jó a ddr3 hanem azt hogy nem tudjuk mi átlagfelhasználók kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!