Mi baja a wifi adapternek?
A wifi adapter (TP-link TL-WN821N) a leírása szerint 300 Mbps adatátvitelre lenne képes, mégis sokkal lassabb a netem. Több különböző net sebesség mérő oldalon is megnéztem, különböző időpontokban, mindegyik 5-6 Mbps letöltési sebességet mutatott.
Nem futott semmi más a háttérben.
Vezetéken keresztül normális sebességű az internet (120-170 Mbps közötti letöltési sebesség), tehát - elvileg - nem a nettel vagy a routerrel van gond.
Mobiltelefonon is mértem a netsebességet, a telefont az adapter mellé téve, ott szintén nem volt probléma, tehát - elvileg - nem az a gond, hogy odáig már nem jut el a wifi jel a routertől.
Fentiek alapján nekem úgy tűnik, az adapterrel lehet a gond. Mi lehet a probléma?
Bármely. WiFi eszközön az elméleti max sebesség szerepel.
A gyakorlatban, idealisnkorulmenyek között annak a 40-60%a áll rendelkezésre. Tehát mondjuk 120mbps okés, HA jók a körülmények és a wouter is tudja biztosítani. (ezt azért jó eséllyel tudja)
A mért 5-6 az megabit vagy megabájt/sec? Mert ha bájt, akkor az 40-48mbps ami persze így is kevés de nem annyira.
Tehát mik a körülmények, milyen a jelerősség, milyen a router és mennyire zanzás a csatorna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!