Melyik slotba rakjam az SSD-t?
Z370 Aorus Ultra Gaming alaplap, Samsung Evo Plus 970 M.2 500 giga PCI SSD.
Két slot van az alaplapon, egyik a videókártya alatt, másik a videókártya fölött (a processzor és a videókártya között).
Mivel PCI elméletileg mindegy melyik slotba rakom, mert nem okoz egyikben sem problémát a már meglévő SATA dolgokkal. Legalábbis úgy vettem ki a kézikönyvéből,hogy csak a SATA SSD-nél lenne nem mindegy a dolog.
De melyiket válasszam a kettő közül? Bár nemrég tisztítottam a gépem, hirtelen nem emlékszem mennyi hely van a kezemnek mozogni, de szívesebben választanám az alsót, mert ott legalább a proveccor hűtője nem zavar be.
Viszont van-e a hő szempontjából bármi előnye vagy hátránya a slotoknak? A videókártya gtx 1070ti, két ventillátor van az alján, a processzor hűtője szerintem valamilyen Cooler Master.
"NVMe-nél mindegy."
- Hát nagyon nem mindegy, mert ha az egyik (másodlagos) csak x2-es, akkor lazán visszafogja, tapasztalatból is mondom. Egyszer én is áttettem a másikba, mert hogy ott "kényelmesebb", csak nem értettem hogy miért hoz 2000MB/s alatti teljesítményt. Minden beállítást átnéztem, és végül rájöttem hogy csak x2-es az a csati.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!