Videokártya újrapasztázása garanciavesztés nélkül?
Hűtőcserén én is gondolkodtam, csak mint írtam még garanciális, és amíg az le nem jár addig nem nagyon akartam babrálni, hogy ne veszítsem azt el. A hűtőpasztát meg azért akarom lecserélni, mivel mikor megvettem a kártyát akkor jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten járt. És semmi sem változott a gépben, vagy a környezetben, tehát valaminek a videokártyában kellett változnia. Kitisztítottam a hűtőbordáját, a venti is pörög, tehát szerintem más nem maradt mint a paszta. Csak hát ugye még garanciális, ezért úgy nem akarom szétszedni hogy elvesztem azt.
Néztem videókat (pl.: https://www.youtube.com/watch?v=7EFF_JrX4A8 ), és én úgy láttam, hogy nincs rajta az a tipikus "ha elszakad bukod a garanciát" papír, mint pl. a tápegységeken szokott lenni. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges garanciáztatás során nem vennék észre hogy szét volt szedve és újrapasztázva?
Ne hidd már, hogy nem veszik észre, ha szétszedted, rengeteg nyoma van s már a pasztázás is lebuktatna egyből.
Mondjuk, ha ez a tokozott fos van, mint felvételen, akkor arra hiába tennél is ventit.Nem tud hűlni-a hő eltávozni a csicsburkolat miatt...érthetetlen egy konstrukció, ha csak nem a rövid élettartam a céljuk.
Már egykor a gtx470 s pajtásai kártyák is nyitottak voltak felül, de még úgy is befostak felső hűtés nélkül.
A poén az, ha veszel is rá egy 2-3 ventis hűtőt.
Miért?
A gpu-ra rámegy a hűtőborda, arra mennek a ventik s alatta a bordák közt a hőcsövek ugye, amelyek forróak.
A ventik lefújják a hőt róla, de hova???
A vga kártya nyákjára-egészére, így a hűtés elég fos...
Ezért kell felülre is hűtés a nyers panelre-vga kártyára.
Alulról is érdemes kifújatni a nyák s borda közül vagy tereléssel kialakítani közte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!