Adott egy SSD és egy HDD. Egyszerre nem működnek de külön külön igen, ez miért lehet?
Figyelt kérdés
A HDD-n csak adatok vannak az SSD-n van az op. rendszer. Ha mindkettő csatlakoztatva van akkor a Windows csap pörög és pörög... Lecsatlakoztatva a HDD-t rögtön jó minden, igen ám de fordítva amikor még a HDD-n volt op rendszer úgy betöltött a windows ha a HDD-ről futott úgy hogy közben az SSD is csatlakoztatva volt. de formáztam róla a rendszert mert azt csak adatokra akarom használni. De így meg csak a pörgés van Remélem érthető. Köszönöm.2020. szept. 9. 00:06
1/8 anonim válasza:
Ha a csap csöpög akkor zárd el a vízhűtés csapját. ;)
Particionáld újra a hdd-t is lemezkezelőben.
2/8 A kérdező kommentje:
Megtörtént és még mindig csak pörög. :D De már túl sokat néztem, holnap folyt köv, addig még várok ötleteket.
2020. szept. 9. 01:11
3/8 Dongaben válasza:
Érthető. Nagy valószínűsséggel sok hibás szektor van a HDD-n. Érdemes volna egy tesztet futtatni rajta, mert, ha gyenge a kondíció, akkor semmire sem jó...:( CHKDSK futtatása Windows parancssorból, vagy HDSentinel program használatával. Ha van "Bad sector", akkor mielőbb mentsd azokat a fájlokat, amiket nem tudsz pótolni egy másik lemezre.
4/8 anonim válasza:
Az a jó ha pörög. Nem?
Amelyik HDD fel se pörög, az már döglött.
5/8 lali51 válasza:
Telepítővel töröld a hdd- n levö rendszerparticiókat.
6/8 A kérdező kommentje:
Hivatalosan is működik. Nem volt elég csak a rendszert formázni, hanem a kisebb rendszerparticiókat is kellett. Köszönöm mindenkinek a segítséget! Ui.: Amúgy megnéztem hdsentinel-el és semmi baja a HDD-nek elméletileg.
2020. szept. 9. 13:20
7/8 anonim válasza:
@6
Ahogy megmondtam az #1 ben...
8/8 Joules83 válasza:
Az M.2-es alaplapoknál gyakori, hogy az M.2-es SSD használata során valamelyik SATA (vagy az egyik PCIe 1x/4x) port letiltásra kerül.
Az alaplap kézikönyvében ennek utána kellene nézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!