Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Manapság miért mindenki...

Manapság miért mindenki tabletet akar venni?

Figyelt kérdés
2020. szept. 8. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom. Nálunk telefon van és számítógép. Nem látom értelmét a tabletnek. Telefonhoz képest óriási, géphez képest buta. Felesleges tárgy.
2020. szept. 8. 19:41
 2/8 anonim ***** válasza:
53%
Azok választják akiknek nincs szüksége PC-re (mert például csak applikációkat, vagy internetezésre használják - ott is max 10 oldalt szoktak nézni -, de jóval nagyobb kijelzőt igényelnek egy mobilhoz képest a kényelmesebb használathoz.
2020. szept. 8. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Időseknek teljesen tökéletes választás lehet egy 10" körüli tablet. A tablet egyébként a prémium kategóriában nagy felhasználói élményt nyújt. Gondolok itt a csúcskategóriás samsung, vagy ipad pro tabletekre.

A középkategóriában is szerintem teljesen jó választás lehet. Lehet hordozni, ágyból nyomkodni. Youtube, Facebook vígan fut rajta. 70-80 ezer körül már egész jót lehet vásárolni ami évekig kitart, ellenben ezért az összegért notebookból csak egy hulladékot kapsz amit legyártani se szabadott volna.

A tabletnél a legnagyobb baj, hogy kínai fosokkal szó szerint beöntötték a piacot amikor még gyerekcipőben járt és mindenki 20 ezer forintokért szeretne jól működő tabletet és nem értik meg az emberek, hogy ennyi pénzért NEM fog kapni. 8-10 éve lehet kapott ennyiért, mert akkor még nulla hardver igénye volt egy androidnak, de manapság ez megváltozott.

Szóval igazából azt mondanám, hogy akik nem szeretnek számítógépet használni vagy elvannak nélküle és csak netezgetnek azoknak jó választás lehet.

2020. szept. 8. 20:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem akar mindenki tabletet akar venni.
2020. szept. 8. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom más miért vesz, de azt elárulhatom, hogy én miért vettem:

- arról nézem a recepteket a konyhában (van külön állvány is hozzá)

- ha nem receptet akkor tv megy rajta vagy zene (bluetooth-on kapcsolódik a hangszórókhoz).

- ha átviszem a fürdőbe, akkor a kádban fekve tudok filmet/sorozatot/tv-t nézni, vagy relax zenét hallgatni.

- wc-n ülve azon játszok (Al Bundy újságot olvasott. De azóta eltelt 30 év)

- este ha f*s a tévéműsor, akkor az ágyban fekve is azon játszok vagy olvasok

- ezzel irányítom a saját fejlesztésű smarthome rendszert (kifejezetten tablet kijelzőhöz optimalizáltam. mobil kicsi lenne hozzá)

- ezzel irányítom a KODI-t (mediacenter). Yatse az alkalmazás neve, az összes médiatárban található film/sorozat szerepel benne (KODI médiagyűjteményét éri el) és kiválaszthatom mit akarok nézni, ha rányomok már indul is a tv-n.

- ha letöltök egy régi filmet ami pl nincs fent hbo go-n, akkor a szerver torrent kliensét is ezzel kezelem (direktbe a szerverre töltődik, de tudom kezelni róla. onnan olvassa fel a KODI)

- webfejlesztésnél pedig tök jó fizikai hardveren is tesztelni amit csinálok.

hát kb erre használom. szóval nem csak a nagyinak jó netezni :)

(apropó: videohívásnál is tök jó, könnyebb mint a laptop)

persze nyilván, nem egy 20eFt-s kínai vacak. hardveresen kb egy belépőszintű laptoppal ér fel, csak sokkal gyorsabb.

2020. szept. 8. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Attól hogy neked valami felesleges, másnak még hasznos lehet akármiért, felesleges ezen gondolkodni, és nem csak tablet esetén.
2020. szept. 8. 23:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem változtak meg a trendek, a tablet eladások globálisan csökkennek, nem rohant senki tabletet venni.
2020. szept. 9. 07:56
 8/8 anonim ***** válasza:

"Időseknek teljesen tökéletes választás"

Ezt adom, nagyapám a laptopról hallani se akart, de a tabletet megszerette

2020. szept. 9. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!