Az hdd ssd-re való cseréje javíthat a gép teljesítményén?
Két dologra vagyok kíváncsi:
1. A hétköznapi használatnál érződik-e bármi?
2. Játék futtatására hogy hat (konkrétan mentésnél/töltésnél, pályabetöltésnél)?
Nem is kicsit!
De azt nem értem miért nem próbálod ki, hiszen nevetséges árakon lehet már kapni, veszel egy kisebbet és ha tetszik, akkor majd később kicseréled nagyobbra:
Én 7-8 éve használok SSD-t is, manapság meg már szinte nincs is olyan gép, amiben ne lenne, gondolom nem hiába!
SSD = gyorsabb töltési idő. Ez játékoknál és nagyobb programoknál is érződni fog. De ahol a leginkább érződik ezen kívül, az a windows indítása, ha SSD-re telepíted és az sem fog lassítani, ha 5-6 program nyílik meg a gép elindítása után, mert ezek is gyorsan betöltenek majd, amennyiben az SSD-n vannak.
Egyébként ha az SSD gyorsaságát szeretnéd elképzelni, akkor gondolj a telefonodra, amiben szintén SSD található. Igaz, hogy mennyivel gyorsabban nyitódnak meg a programok?
Ui:
-Tisztában vagyok vele, hogy nem csak az SSD miatt gyors egy telefon, de az is közre játszik nagy mértékben és jelen kontextusban csak ez számít.
Ahogy már írták: Igen.
A windows gyorsabban fog betöltődni.
A böngésző és társai gyorsabban fognak _elindulni_m reszponzívabb az egész gép. (ettől még ha a CPU nem bírja a 4K videót vagy hasonlót, azon nem segít)
A játékok esetén pont ezen az egy dolgon segít, a mentések, pálya betöltéseken. (grafikán nem!)
Az SSD nagy adat esetén nagyságrendileg 10szer, kis fájlok esetén 100szor gyorsabb, mint a HDD. Ezek kellően nagy különbségek ahhoz, hogy neked is bőven érezhető legyen a gyorsulás, ne csak teszteken jöjjön ki a különbség.
ui.: SATA3-at már minden SSD teljesen kipörgeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!