Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az hdd ssd-re való cseréje...

Az hdd ssd-re való cseréje javíthat a gép teljesítményén?

Figyelt kérdés

Két dologra vagyok kíváncsi:

1. A hétköznapi használatnál érződik-e bármi?

2. Játék futtatására hogy hat (konkrétan mentésnél/töltésnél, pályabetöltésnél)?

2020. szept. 7. 09:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Aháttértár-műveletek jelentősen gyorsabbak lesznek.
2020. szept. 7. 09:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem is kicsit!

De azt nem értem miért nem próbálod ki, hiszen nevetséges árakon lehet már kapni, veszel egy kisebbet és ha tetszik, akkor majd később kicseréled nagyobbra:

[link]

Én 7-8 éve használok SSD-t is, manapság meg már szinte nincs is olyan gép, amiben ne lenne, gondolom nem hiába!

2020. szept. 7. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

SSD = gyorsabb töltési idő. Ez játékoknál és nagyobb programoknál is érződni fog. De ahol a leginkább érződik ezen kívül, az a windows indítása, ha SSD-re telepíted és az sem fog lassítani, ha 5-6 program nyílik meg a gép elindítása után, mert ezek is gyorsan betöltenek majd, amennyiben az SSD-n vannak.

Egyébként ha az SSD gyorsaságát szeretnéd elképzelni, akkor gondolj a telefonodra, amiben szintén SSD található. Igaz, hogy mennyivel gyorsabban nyitódnak meg a programok?

Ui:

-Tisztában vagyok vele, hogy nem csak az SSD miatt gyors egy telefon, de az is közre játszik nagy mértékben és jelen kontextusban csak ez számít.

2020. szept. 7. 10:45
 4/6 anonim ***** válasza:
IGEN
2020. szept. 7. 11:28
 5/6 Derwer ***** válasza:
100%

Ahogy már írták: Igen.

A windows gyorsabban fog betöltődni.

A böngésző és társai gyorsabban fognak _elindulni_m reszponzívabb az egész gép. (ettől még ha a CPU nem bírja a 4K videót vagy hasonlót, azon nem segít)

A játékok esetén pont ezen az egy dolgon segít, a mentések, pálya betöltéseken. (grafikán nem!)

Az SSD nagy adat esetén nagyságrendileg 10szer, kis fájlok esetén 100szor gyorsabb, mint a HDD. Ezek kellően nagy különbségek ahhoz, hogy neked is bőven érezhető legyen a gyorsulás, ne csak teszteken jöjjön ki a különbség.

ui.: SATA3-at már minden SSD teljesen kipörgeti.

2020. szept. 7. 11:39
 6/6 fukapapa27 ***** válasza:
Én SSD nélkül már nem tudom elképzelni a számítógépem főleg mikor gyengébb gépem volt!
2020. szept. 7. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!