Intel vagy AMD? Manapság melyiket éri meg jobban megvenni?
Eléggé tág kérdés, de leszűkítem. Szóval régen az volt, hogy az Intel drágább, de sokkal erősebb. Mindenki azt mondta, hogy ha valaki játszani szeretne, annak elég egy AMD gép is. De ha videót vágna vagy zenét készítene vagy sokat renderelne + játék, akkor viszont Intel.
Ha jól tudom, akkor most változott ez a dolog. Erősebb gépet szeretnék építeni, de inteles cucc az már 500k körül van. Szóval én játékra és zenekészítésre használnám, szóval kell az erős hardver. AMD-s hardver is megtenné manapság vagy ragaszkodjak az Intelhez?
Mindkettő jó vétel. Az amd-vel olcsóbban megúszod. Különbséget a te felhasználásodnál nem fogsz észrevenni.
Én ryzen 2600-al, rx 580-al, 16 GB rammal, futtatok egyszerre 3-4 adobe programot.
Hangot rögzítek, adobe auditionban, effektelem pár sávon, vágom a videót, premiere-ben, after effectsben effektezem, és készítem a thumbnailt photoshopban.
Abszolút nem a processzor a szűk keresztmetszet. Abszolút nem. Videókártyás gyorsítással nagyon szépen effektez,miközben lehetne dolgozni a másik programban... Az ssd sebessége a kevés. Az a szűk keresztmetszet. De attól gyorsabbat még szerintem nem találtak fel.
Az enyém egy 200 ezres gép durván... Előtte egy ryzen 1400-al dolgoztam, azzal is meg lehetett csinálni mindent. Most a 2600-al dolgozni valami álom. Azzal nagyon meg vagyok elégedve. Bár igaz, nem 4k-t vágok, csak FULL HD videókat készítek, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
#24-es vagyok
ritkán játszok is... minden játék nagyon szépen és nagyon simán fut, magas beállításokon, full hd felbontásban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!