Intel vagy AMD? Manapság melyiket éri meg jobban megvenni?
Eléggé tág kérdés, de leszűkítem. Szóval régen az volt, hogy az Intel drágább, de sokkal erősebb. Mindenki azt mondta, hogy ha valaki játszani szeretne, annak elég egy AMD gép is. De ha videót vágna vagy zenét készítene vagy sokat renderelne + játék, akkor viszont Intel.
Ha jól tudom, akkor most változott ez a dolog. Erősebb gépet szeretnék építeni, de inteles cucc az már 500k körül van. Szóval én játékra és zenekészítésre használnám, szóval kell az erős hardver. AMD-s hardver is megtenné manapság vagy ragaszkodjak az Intelhez?
Ha Cyberpunk 2077 jó lenne futtatni high grafikán, gondolom 1080p-re gondoltál, akkor ez is egy megoldás lehet. A 6 mag, 12 szálas proci bármilyen real time szimulálásra, effektekre, erősítő szimulációkra, zenekészítéshez megállja a helyét. Már csak rajtad múlik melyiket választod.
Jézus fasza... Na tegyük rendbe a dolgokat sorjában:
1. Nem, nem stabilabb az Intel mint az AMD, és fordítva sem igaz az állítás. Nagy általánosságban egyformák, de egyénenként eltérhet a dolog, függően a felhasználás módjától. Például aki a Phenom korszak elején TLB intenzív dolgokat csinált, az gyakrabban futott hibába mint az, aki nem.
2. Nincs olyan, hogy Intelhez Nvidia a jó, AMD-hez meg AMD. Mi több, ilyen soha nem is létezett, sőt, anno léteztek Nvidia chipsettel szerelt AMD alaplapok is.
3. Az Nvidia driver nem fog veled felrakatni Intel drivert soha az életben. Kivéve Optimus esetén, de az egy külön állatfaj.
4. Jelenleg az Intel és az AMD közel azonos egyszálas teljesítményre képes, néhány kivétel van csak, ahol az Intel előrébb van. Ez jellemzően az Adobe szoftvereket jelenti. Többszálas teljesítményben viszont az AMD vezet manapság.
És akkor kérdező: Nem kell nagyon elborulni hardvert tekintve. Amire neked kell, arra simán jó lehet egy Ryzen 3700X, 32GB RAM (lehet kevesebb is), és egy 1080Ti, vagy egy RX5700XT. Már ez is egy igen erős gép az átlaghoz képest, de még megfizethető kategóriába esik. Bár idén még jön a Ryzen 4000-es széria, szerintem érdemes lenne azt megvárnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!