Mindig áramtalanitjátok a számítógépet?
Mi tesz jobbat a gépnek?
Én minden este külön lekapcsolom a tápot ,illetve kihúzom a kábelt a konnektorból.
Nem szoktam áram alatt hagyni,a monitort sem,kihúzom azt is.
Érdemesebb lenne áram alatt hagyni? Melyik az egészséges üzem?
Köszi
"Mi értelme kikapcsolni?"
Azert nyugtass meg, hogy legalabb alvo modra rakod. :)
20 éve (vagy több) mindig (minden nap) áramtalanítom kapcsolós elosztóval.
Amúgy de ja vu: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
9 - ha becsapott a rúterbe az elég nagy baj, mert akkor valszeg te is szálltál volna vele. Ha a házba csapott be az más, de célszerű lenne normális villámhárítókat alkalmazni, ha olyan helyen laksz ahol hetente csapkodnak a villámok (magyarországon van ilyen hely egyáltalán?)
Szirty 10 - és ugyan mi a búbánatnak? Tán azért, hogy több dolga legyen a tápnak gondolkodni, hogy elvesztette a közvetlen áramforrását?
11 - miért lenne rá szükség? Komolyan nem is értem az emberket. Hangos? Miért zavar bárkit, hogy működik egy gép, amiben a ventillátorokon kívül NINCS mozgó alkatrész? Ha a ventillátor hangja zavar, akkor kis beruházással meg lehet oldani speciális ventiket + házat, ami teljesen elnyomja a hangot.
12 - most látom, hogy szirtynél már bajok vannak a toronyban. Az, hogy 20 éve kikapcsolja az elosztót "nehogyvalamibajlegyen" alapból, egy szegény nyugdíjas bácsira enged következtetni...
"11 - miért lenne rá szükség? Komolyan nem is értem az emberket. "
Peldaul, hogy ne pazarold az aramot?? A csapot sem zarod el, mi?
"Ugyanezt a kérdést linklted"
Akkor azért volt olyan ismerős :) (nem ezt akartam)...
"...és ugyan mi a búbánatnak?"
Azt az elvet követem, hogy azt a készüléket amelyiket nem használom és így nincs értelme bekapcsolva tartani azt kikapcsolom. Mint ahogy a WC-ben sem tartom bekapcsolva a világítást csak ezért mert bármikor bemehetek.
Vagy hogy "több dolga legyen" a lámpának amikor bekapcsolom.
Kisebb eséllyel veri agyon egy túlfesz. és kisebb eséllyel gyújtja magára a házat ha kikapcsolom. Csak egy mozdulat. Nem fáj se nekem, se neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!