Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nincs hang a gépen?

Miért nincs hang a gépen?

Figyelt kérdés

Tegnap este úgy kapcsoltam ki a gépet, hogy minden rendben volt. Amikor ma reggel bekapcsoltam, már nem volt hangja.

Próbáltam frissíteni az audio drivert, de nem oldódott meg a probléma. Először azt hittem, hogy valamiért megváltozott az alapértelmezett kimenet, de nem. A jack csatlakozókat nem érzékeli a gép, de nem csak az előlapit, hátul sem. Próbáltam másik fejhallgatót használni, de sajnos azzal sem volt jó, így arra tudok gondolni, hogy a hangkártya hibásodhatott meg (valahogy az éjszaka közepén, használat nélkül).

A gépet újra is telepítettem, így sem változott a helyzet.

Lehet alaplapba integrált hangkártya mellé másik hangkártyát tenni, vagy alaplapcsere szükséges?

Ha esetleg van valakinek bármi ötlete, nagyon szívesen hallgatom :)

Köszönöm a segítséget!

2020. aug. 29. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A hangszóró/füles más eszközről ad ki hangot? Húzd ki és dugd vissza, a jack dugó hajlamos kiesni ha elöregedik.
2020. aug. 29. 16:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, telefonról ad hangot. Bár meg is lepődnék, ha nem így lenne, mert 3 hete vettem a fülest. De ahogy írtam, másik fülessel sem működik.
2020. aug. 29. 16:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet alaplapba integrált hangkártya mellé másik hangkártyát tenni, vagy alaplapcsere szükséges?"

Persze, lehet, nem is nagyon láttam alaplapot nagyon régóta amin nincs hangvezérlő. Az alapján amit írsz én is erre gondolok, habár nagyon furcsa hibajelenség.

2020. aug. 29. 17:35
 4/5 A kérdező kommentje:

A hangkártya volt a hibás. Vettem egy USB-s kártyát, és megszűnt a hiba. Mindenesetre tényleg érdekes egy hibajelenség volt.

Köszönöm a válaszokat!

2020. aug. 29. 21:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Az alaplapi hangkártya egy chip az alaplapon, sajnos ugyan úgy el tud romlani, mint egy külső eszköz. Ha ez megtörtént, óvatosan az alaplappal. Nézd meg a kondikat, nem durrant-e ki egy, ha igen, akkor kezdj egy gyűjteni új gépre, mert nem fogja sokáig húzni.
2020. aug. 29. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!