Gamer monitornak melyik a jobb?
Acer XV240YPbmiiprx - IPS, 2ms
vagy
Acer ED242QRA - VA, 4ms
Melyik a jobb? 60 ezer körül vannak.
Esetleg ha jobbat tudtok ez az árban, és 144 MHz, akkor nyugodtan.
2060 mellé lenne.
Gyakorlatilag ugyanazt tudja a két monitor, kérdés hogy a VA panel gyorsabb válaszideje vagy az IPS panel szebb színei fontosabbak neked - de ezt neked kell eldöntened. Igen, látom hogy azt írja hogy az IPS 2, a VA meg 4ms, gyanítom egyiket így másikat meg úgy mérték, alapvetően a VA a TN és a IPS között helyezkedik el minden szempontból. Személy szerint a VA panelt venném, IPS ből az olcsóbb monitorok közül nagyon soknál jelentkezik IPS glow.
144Mhz az 1,440,000,000Hz. Szerintem 144Hz re gondoltál - hacsak nem a távoli jövőből jöttél.
A VA jobb játékra, illetve az alacsony ms ami még fontos (ghost screen miatt).
Az IPS-nek valóban szebb a színe, de ez játéknál annyira nem lényeg.
Meg lehet trükközni Nvidia beállítások között hogy szép kontrasztos legyen a színösszetétel VA panel esetén.
Amit az #1 ír az IPS glow szinte az olcsó(bb) IPS monitorok 80%-nál előjön.
CS:GO-ra, PUBG Lite, Warface-ra jó az Acer Nitro XV240YPbmiiprx 144Hz monitor GeForce RTX 2060 mellé.
Viszont GeForce RTX 2060 mellé Acer Nitro VG240Ybmiix monitor javasolnám ha combosabb játékokkal (Project CARS 3, Fast & Furious Crossroads, LET IT DIE) játszol, itt már sok lenne a 144Hz monitor.
Egyiket sem.
Minek neked VA meg IPS panel játszani? Közben olyan gagyi, hogy rendesen magasságot sem lehet állítani? :) Speciel én nem venném meg egyiket sem. Volt már 2411P-m például, szerintem az már az, amit újra megvennék.
Sok különböző fajta játékkal képes vagyok játszani. Kezdve az RPG-től a szimulációig, ha jó egy játék.
FPS játékok közül csak a CSGO-t játszom. De főleg arra venném a 144 Hz-es monitort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!