Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépnek nem lesz baja a...

Számítógépnek nem lesz baja a radiátortól? Infók lent⬇️

Figyelt kérdés

Sziasztok! PC vétel előtt állok, csak az a nagy helyzet, hogy a szobámat nem tudom sehogy máshogy elrendezni úgy, hogy a gépem ne az asztalomon legyen (ami így nem is lenne gond). De itt az a baj, hogy az asztalom mögött ott van a radiátorom, amit nyilván csak télen/ősszel használok. (!!És LE is TUDOM VENNI MINIMUM-ra, mivel kicsi a szoba, így nem kell annyi meleg levegő!!)

És a kérdésem az, hogy lesz-e baja egy idő után a gépnek? :/ Mert ha nem tesz jót neki akkor inkább kitalálok valamit. Vagy esetleg csak szimplán hülye vagyok és semmi baja nem lesz? :DD

Köszi előre is.

2020. aug. 25. 17:00
A kérdező szavazást indított:
Nem lesz semmi baja :D
Jobb ha távolabb rakod :/
Inkább találj ki valami más megoldást :(
19 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Azért van bennük hűtő ventillátor, mert a benne lévő alkatrészek melegednek. Ha csak melegebb levegőt tudnak keringetni akkor előbb a ventilátorok mennek csapágyasra, utána az is amit hűteniük kellett volna. Tedd valahogy távolabb a radiátortól
2020. aug. 25. 17:05
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Ha lentebb veszed a radiátort akkor éppen lehet jó is a dolog. De amennyire távol tudod rakni annyira rakd távol. A belső alkatrészei akár 90fokosak is lehetnek és hideg levegő kell hogy ezt hűteni tudják, ha a radiátor körüli meleg levegőt fogja keringetni az nem fog hűteni. Ha lentebb veszed a hőfokot akkor nagy baj nincs, max kicsit jobban odafigyelsz hogy ne hajszold túl a gépet, meg majd hűtő pasztázás meg egyebek. Az se lenne hátrány ha a hűtő ventillátorokban is fejlesztenéd a gépet.

(Nekem is műkösött így egy darabig a gép. 2 táp csere után arrébb raktam)

2020. aug. 25. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Én inkább a kábelek miatt aggódnék, amik hozzá fognak érni a radiátorhoz. Ha nem érnek hozzá mégsem, akkor a géppel sem lesz probléma.
2020. szept. 5. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Valami hőtükrös fóliát tennék azért oda. Ha nem zárja le a nyílásokat persze.

Pár száz Ft OBI pl... [link]

2020. szept. 5. 19:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálom arrébb tenni a gépet majd.
2020. szept. 7. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!