Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jó az, hogy a bátyámnak...

Mire jó az, hogy a bátyámnak nincs rajta a gépén a ház oldala?

Figyelt kérdés

Márciustól mióta itthonról dolgozik szinte mindig megállás nélkül megy a gépe. Múlt héten nyaralni volt, és itthon pedig áramszünet volt. Valami munkát meg akart oldani távolról de mivel ki votl kapcsolva a gépe nem tudott itthonra csatlakozni a laptopjáról. Akkor hívott nekem h kapcsoljam be a gépét.

Akkor figyeltem hogy nincs rajta az oldala, úgy van csak simán a gép benyomva az asztal alá. Bekapcsolás után a ventilátorok egy 15-20 percig nagyon furán és zörögve búgtak, majd abbahagyták.

2020. aug. 24. 16:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Vannak, akik szerint a levett oldallaptól jobb lesz a hűtés, de ennek pont az ellenkezője történik mert megszűnik az a légcsatorna ami elvezeti a meleg levegőt. És persze közvetlenül a nyitott gépház mellett enni-inni sem egy szerencsés dolog, ha esetleg borul-fröcsköl valami.

A másik lehetőség, hogy állandóan szerelgeti vagy buherálja, és lusta visszarakni, mert úgyis le kell venni ismét.

2020. aug. 24. 16:36
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
Amíg a legolcsóbb gépházakat vettem, mindig levettem az oldalát. Kb 10-15 fokkal volt hűvösebb benne minden úgy, viszont sűrűbben kellett takarítani.
2020. aug. 24. 16:43
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

a bátyád nem ért hozzá, auért nincs fent a ház ó'dala!

normálisan meg kell tervezni és csinálni a ház szellőzését és úgy sokkal hatékonyabb lesz a hűtés.

előre 2 vagy 3 hátra 1 venti, vezetékeket eltűrni az útból, stb. és szépen a ventillátorok átöblítik a gépházat és minden hűs marad és még csendesebb is lesz.

2020. aug. 24. 17:16
 4/15 A kérdező kommentje:

Akkor kb a hűtés végett lesz neki, mert most néztem hogy elöl mind a 2 ventilátor világít neki, de nem pörögnek, gondolom rosszak.

Hátul néha megy, néha megáll, tele van rakódva porral meg pókhálóval.

Szerelni tényleg mindig szerelgeti, tavaly is melóban tönkrement nekik valami gép, abból hozott SSD-t az övébe, meg +8 giga ddr3 ramot.

Azt mondta abban a melóhelyi gépben elromlott az alaplap, ki akarták dobni úgyhogy ő hozta ami neki jó a gépébe :D

2020. aug. 24. 17:56
 5/15 anonim ***** válasza:
97%

jaja akkor azért.

én is voltam úgy, hogy nem volt fent az oldala és az asztali fentilátorral fújattam bele :D

2020. aug. 24. 18:01
 6/15 anonim ***** válasza:
88%

Evek ota nincs fenn a haz oldala.

Koszonom szepen, nyaron sincs tobb 65 foknal, es es egy 2000 forintos hazrol van szo. Minek koltsek draga hazra meg tucatnyi ventire mikor abbol a penzbol valami hasznosabbat is lehet venni?

Kaja se gond, a kavemat meg jo parszor boritottam mar fel.

2020. aug. 24. 19:40
 7/15 anonim ***** válasza:
72%
De ha nincs elol venti, akkor nincs légcsatorna amirol #1 beszel. Amig nekem olcso 10+ eves gephazam volt, nem volt benne venti, levettem az oldalát es kb 10fokkal hidegebb lett a gpu
2020. aug. 24. 19:56
 8/15 anonim ***** válasza:
72%

#6 nekem a közel 700 ezer forintos konfigom egy 8 ezer forintos házban van.

Semmilyen melegedés és anomália nem jelentkezett még, úgy hogy az oldala folyamatosan le van véve.

Mondjuk az is igaz, hogy hatalmas marketing van a túlárazott 30-40 ezer forintos "trendi" gépházak körül.

2020. aug. 24. 20:05
 9/15 anonim ***** válasza:
74%

lehet trendi és lehet hogy évek óta úgy van ahogy hazudod

de a fizikát nem lehet legyőzni :D

2020. aug. 24. 21:07
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

de a fizikát nem lehet legyőzni :D

Nem is akarjuk legyozni. Csak alkalmazni. Es mukodik, mivel a fizika szerint a meleg levego folfele mozog, tehat onkent tavozik a gephazbol. Max egy picit meg rasegit a tap ventije.

2020. aug. 24. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!