Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Magyar nyelvű ubuntu?

Magyar nyelvű ubuntu?

Figyelt kérdés

Tegnap letöltöttem az ubuntut,ma fel is raktam és aztán néztem hogy angol nyelven adott be mindent holott a telepítés végig magyarul ment.Érdekes.

Az lenne a kérdésem hogy utólag átlehet e állítani ezt magyar nyelvűre,és ha igen akkor hol?

illetve olyan kérdésem is lenne hogy ami xp-n futott nekem játék azt ide feltudom telepiteni és ha igen akkor hogyan.tudom ez már két kérdés volt de aki tud segíteni és használja/ta az segítsen nekem mert ezt én még nem vágom,mivel eddig volt már 95-98 2000,millenium,xp és xp serverek,vista,windows7 és még ki tudja mi de ez nagyon idegen főleg azért mert angol nyelvű.Szóval HELP!!

Előre is kössz minden hozzászólást

2010. aug. 5. 13:01
 1/2 anonim ***** válasza:

OFF Mivel a informatika "hivatalos" nyelve az angol, aki gepet hasznal minimalis szinten nem art ha megtanul

On Ezt telepites alatt kellet volna kivalasztani mivel a telepitod elejen magyart valasztottal, de az csak a telepites nyelve volt!

En mar nem hasznalom, de ha jol emlekszem System>Administration> Language alatt tudsz valtoztanti ezen, ha telepiteskor kivalsztottad hogy az osszes nyelvet tegy fel, ha nem, akkor ujratalited es figyelsz hogy az op rendszer nyelvet is magyarra tedd!

2010. aug. 5. 13:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nincs internetkapcsolatod a telepítés alatt akkor nem tudja letölteni a magyar nyelvi fájlokat, így lehet az hogy a telepítés idején végig magyar de a programok már nem.

System/Administration / Language support kiválasztod a magyart és beállítod defaultnak, le fog tölteni internetről pár csomagot kijelentkezel és vissza és magyar lesz.

Ami XP-n futott játék az nagy eséllyel nem fog futni Ubuntun. Itt egy lista : [link] amin azok a windowsos játékok szerepelnek amik Wine-nal futnak Linux alatt.

2010. aug. 5. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!