Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Intel processzorok valóban...

Az Intel processzorok valóban jobban melegszenek, mint az AMD (laptopok esetén)?

Figyelt kérdés

Mintha azt figyeltem volna meg, hogy az AMD-s laptopok (Lenovo) szinte hidegek nagy terhelés esetén is, az Intelesek (Acer, Asus) pedig jó melegek a zenehallgatástól is.

(Tudom-tudom, hogy Lenovo != AMD lesz a proci márkája stb, de ezt látom talán gyakrabban.)

2020. aug. 23. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Nagyon sok mindentől függ,hogy egy proci mennyi hőt ad le ez így nem igazán összehasonlítható különböző márkájú laptopoknál meg végképp nem.
2020. aug. 23. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Pusztán a ventilátorok beállításától is függ, egyes gyártók alapbeállítása inkább a melegebb, de csendesebb vonalon működik, másoké agresszívabb, és már kisebb hőmérséklet-emelkedésre is gyorsabb fokozaton mennek a ventik.
2020. aug. 23. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:
9%
Az Intel procik mindenben jobban melegednek mivel 5 éves tecnhológiát járatnak a csúcsra ellenben az AMD Zen 2 je alig 1 éve van jelen és 7nm en így azok nyilván kevésbé melegednek kevesebbet is fogyasztanak jóval. Főleg több magos prociknál igaz ez. 8 mag esetén dupla annyi fogyasztás kell egy Intel laptop procinak hogy elérje egy 45 wattos Ryzen 4900 teljesítményét. Dupla akkor fogyasztás nyilván jóval nagyobb hőtermeléssel is jár.
2020. aug. 23. 21:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Pont az AMD-s Lenovok sokkal halkabbak. Mégis kézmelegnek is alig éreztem őket. Volt vagy 5-tel dolgom. Nyilván sokszor terhelve.
2020. aug. 23. 21:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2020. aug. 23. 22:44
 6/6 anonim ***** válasza:
3 as vagyok miért lettem lepontozva? Csak tényeket közöltem valakinek fáj az igazság?
2020. aug. 24. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!