Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet valamit kezdeni ezzel a...

Lehet valamit kezdeni ezzel a merevlemezzel?

Figyelt kérdés
Induláskor kattog, Bios nem ismeri fel. Próbáltam másik táppal és másik ide kábellel is de a helyzet változatlan. Lehet még ezzel valamit kezdeni? Van esetleg valami javítási megoldás erre?

2020. aug. 17. 15:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
61%

Persze. USB-n még egy bakelitlemezt is felismer, mer' más a szoftwer(!) mikrokód. Az nem baj, hogy a vinyón átment az úthenger, és az IDE vezérlő csak pislog, ha rádugod, mert USB-n más a kód. Az se baj, ha a lemez fel se pörög USB-n.

Te tényleg elhiszed ezt a hülyeséget, amit leírsz? :D

2020. aug. 18. 11:33
 12/13 EagleHUN ***** válasza:

#11 Én tapasztalatból írtam, többször is sikeres volt már így a mentési kísérlet amikor a usernak elszállt a gépe (HDD/SSD meghibásodással). Persze volt amikor nem sikerült akkor így járt a user.

Statisztikát meg nem vezettünk róla mennyiszer vált be és mennyiszer nem. De annyi biztos hogy 0 -nál nagyobb százalékról beszélünk, tehát van esély rá hogy működhet a dolog.

2020. aug. 18. 12:51
 13/13 anonim ***** válasza:

#12 - Én meg csak arra akartam utalni, ha kizárható az IDE/táphiba, de az IDE vezérlő sem ismeri fel, van viszont kattogó hang, akkor a hiba nagy eséllyel hardverhiba: a motor nem tudja a szükséges fordulatszámra emelni és/vagy ott tartani a lemezeket, az alacsony fordulatra eséskor a fej parkoló állásba megy, majd újra felpörög és visszahúz és kezdődik elölről, ami folyamatos kattogó hanggal jár, ezen pedig nem fog segíteni egyetlen USB vezérlő sem, és ezzel máris kizártuk mindenféle párhuzamot is az SSD-vel egyébként.

Ha mégis eszközön kívül eső tápellátás hiba, akkor az USB-nek van esélye.

2020. aug. 18. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!