Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki magyarázza már el...

Valaki magyarázza már el nekem, hogy itthon Magyarországon miért drágábbak a laptopok mint Németországban?

Figyelt kérdés
A fizetések között kb háromszoros különbség van. Értem én, hogy itthon 27%-az áfa a Németeknél pedig 19%-ék viszont óriási a különbség minden téren. Tele van a magyar piac 15,6 colos hulladékokkal, némelyikre még azt is rámerik írni, hogy Gamer :D Ugyan az a márka valamivel jobb procival a németeknél átszámolva 280 000 Huf + 7000 Huf szállítás Magyarországra. Itthon ugyan az márka gyengébb procival 325 000 Huf ingyenes szállítással. Tele van az amazon.de jobbnál jobb ajánlatokkal, sőt ha a közvetlen a forgalmazó weboldaláról rendelem meg még kedvezményesebb az ár. Nem értem, hogy itthon miért vásárolnak az emberek, sokkal jobb ajánlatok vannak az Eu-ban és vámmentes is, mivel az Eu-ban vagyunk.

2020. aug. 15. 01:35
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Ha valamit helyben gyártanak, akkor az olcsóbb mert a logisztika költsége kiesik.

Valami ilyesmire tudok gondolni.

Mondjuk a garanciáztatás végett nem tudom mennyire éri meg az amazonról rendelni laptopot..

2020. aug. 15. 02:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy Németországban gyártanának laptopokat, az Ázsiai piac. Én inkább arra gondolok, hogy jobb a logisztikája az országnak, illetve van kereslet a jóra is, itthon elég szétnézni lerakó ország vagyunk, ami nem kell a nyugatinak azt idehozzák, erre jó példa mikor Ausztriába éltem Burgenlandba, sokkal jobb volt a minőség az ottani bevásárlóüzletekben mint Sopronban vagy Kapuváron található bevásárló üzletekben. Itthon sok a szemét, beleértve a laptopokat is, nincs akkora jövedelem az embereknek, így az emberek többsége nem tudja megvenni a jobbat ezért is van annyi 15,6 colos hulladék a piacon. A garancia meg szinte mindegy, ha veszel valamit itthon azt se tudod oda vissza vinni ahol vetted, elküldenek a legközelebbi márka szervizbe. Legalább is én így látom.
2020. aug. 15. 02:50
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Qva egyszerű a válasz, egyik részét már te is írtad:

- magasabb az ÁFA (hahó, abból a 325k-ból 88 ezer forint az ÁFA!)

- brutálisan magasabbak a cégek kismillió adói, járulékai, meg ilyen-olyan illetékek, egyebek, amiket fizetni kell

- sok járulékos költség is gyakran magasabb (mindenféle eszközök beszerzés költségei és egyebek, pl. fentiek.. számítógépek, vagy benzinár, vagy akármik kb.)

- apropó... benzinár is, nem lóháton hozzák-viszik ezeket sem

- nagyobb piac, nagyobb verseny, nagyobb igény különböző termékekre, pl. új, drágább informatikai eszközök, amik csökkentik az árat

- sok minden egyből odamegy, ott köt ki a teherszállító óceánjáró és pakolják tovább mindenfelé az árut, nem pedig itt

(bár igaz, a munkaerő és raktár/iroda/telephely drágább a németeknél, de lényegesen hatékonyabban is oldják meg a dolgokat, vannak némi különbségek)

2020. aug. 15. 04:22
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
ui.: ja, meg folyamatosan szrul a forint árfolyama, ha épp nem, akkor se túl erős, se nem kiegyensúlyozott, ezek pedig import cuccok
2020. aug. 15. 05:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
69 000 az az áfa, de a többi oké.
2020. aug. 15. 07:10
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Ne feledkezzünk meg az euro-forint árfolyam csodálatos mélyrepüléseről sem,amikor összehasonlítjuk az árakat :D
2020. aug. 15. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
A magyarok sokkal gazdagabbak mint a németek (könnyebben megveszik a drágább cuccot is). ;-)
2020. aug. 15. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!