Létezik, hogy a win10 régebbi gépeken nem ismer fel régi hardvereket? PCI slot pl, amiben egy retró VGA lenne, egy tartalék gépen.
Szerintem fel kell, hogy ismerje.
Egy Radeon 9200SE-t is felismert nálam.
Igen, létezik.
Szándékosan inkompatibilis a régebbi hardverek egy részével.
Nekem olyan gépem van amit az XP minden tekintetben felismer, a WIN7-el viszont kínszenvedés összeszedni és telepíteni a drivereket mert saját magától nem hajlandó a kis tetű.
Ráadásul 4:3-as HD kijelzőm van amit az XP (érdekes módon) kapásból felismer és telepíti az illesztőprogramot, a Win7 viszont szemét módon MEGAKADÁLYOZZA!
A HP oldaláról sikerült szereznem egy progit ami erőszakkal felrakja a helyes drivert, de még akkor is csak úgy tudom átállítani a felbontást hogy előtte bele kell piszkálnom a regedit-be.
#4, #7-nek:
A driverek a hardverekhez illeszkednek, tehát ha az oprendszer HAJLANDÓ futtatni, akkor az működni is fog. Egy drivert értelmetlen frissíteni, mivel azt a hardvert sem frissítették (XD) amihez illeszkedik.
A HP-tól letöltött progim, az eredetileg XP-re készített drivert fogadtatja el a Win7-tel.
Ha ezt manuálisan próbálod megtenni, akkor a Win7 közli hogy már a legfrissebb driver van fent, ezért nem engedi a cserét. Hazudik! Az én driverem a LEGUTOLSÓ amit ehhez a hardverhez kiadtak, tehát nem létezik frissebb! Ráadásul a rohadék eszközkezelő hamis adatot ad a videókártyát illetően! Ez akkor derült ki, amikor felvettem a kapcsolatot a HP-al.
Tudtak a problémáról, és adták a megoldást a progi formájában.
Ismét #4, #7-nek:
Ezután jött a második probléma, amiben internetes fórumon kaptam segítséget.
Ha Win7-et 4:3-as képarányú (vagyis régi) laptopra telepítesz, akkor alapból letiltja a rendszerben a HD felbontás lehetőségét, akkor is ha egyébként a kijelző tudná! Próbálja a régi gépeket használhatatlanná tenni!
Regedit útvonal:
HKEY_LOCAL_MACHINE
SYSTEM
ControlSet001
Control
Class
{4D36E968
0000
Dysplay1_DownScalingSupported 0-ról 1-re
Újraindítás után a felbontásban megjelenik az 1152x864-es lehetőség is.
Ez a 4:3 kijelző HD felbontása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!