Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CPU hőmérséklet magas vagy...

B~Way kérdése:

CPU hőmérséklet magas vagy optimális?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ez lenne a kérdésem hogy alap helyzetben 40-60 fokos a CPU. terhelés alatt (ha 1 játék megy) felmegy sárga 70-76 fokra. Ha emellett megnyitok még valami mást akkor felmegy egészen 80-91 fokig.

Ez most normális vagy szét kellene szedni ,pasztázni és/vagy megnézni hogy a borda rendesen van-e rajta a CPU-n? (Inkább kérdezek mert eléggé rossz és nehézkes visszarakni azt a bordát és nem szeretném leszedni ha nem muszáj.

Gép adatok (mert ugyis kell)

Processzor: Intel Core™ i7-7700 3.6GHz

Memória: 16GB DDR4

Videókártya: ASUS GeForce GTX1070 DUAL OC 8GB GDDR5

Alaplap: Asus PRIME B250M-PLUS

Tápegység: nJoy Titan 600

2020. aug. 3. 09:31
1 2
 11/17 Morzsi007 ***** válasza:
Ott valami gond van. Boost-tal sem lehetne ennyi. A hètvègèn takarítottam ki egy cpu hűtőt éppen, mert youtube videónál is felment 70°C-ra. Hangos volt. Tele volt porral, szösszel a bordák közt. Most már jóval hallkabb lett, meg 53°C-nál megáll. (Gyári hűtő). Elég volt kiporszívózni, persze levettem az alaplapról, pasztám sem volt, ami maradt rajta azt elkentem egyenletesen. Lehet nálad is ez a gond, most hogy meleg van, kevésbé hatékony a hűtés.
2020. aug. 3. 10:36
 12/17 A kérdező kommentje:

Nos ujra pasztáztam.

Nem egyszer csináltam már azért tudom hogy nem könnyű vissza rakni a CPU hűtőt.

Most az a probléma hogy a videókártya ventillátorai bepörögnek majd megállnak (ez normális) viszont nem ad képet. HDMI kábellel se VGA ra se alaplapra csatlakozva nincs kép. csak villog a monitor. Eddig legalább jó volt. de ilyennel még nem találkoztam.

Mindent jó helyre dugtam vissza. Mit ronthattam el?

2020. aug. 3. 11:34
 13/17 Morzsi007 ***** válasza:
Szokásos probléma. Tápcsatlakozókat, (segédtáp) meg mindent újra ellenőrizni. Ramokat, kártyákat, ki-be. Kicsi az esélye, de a táp is megadhatja magát, ha áramtalanítottad, noname, öregebb tápoknál már tapasztaltam nem egyszer.
2020. aug. 3. 12:16
 14/17 anonim ***** válasza:

Ugyan ilyen CPU-m van, 100%-os terhelés alatt sem sikerült még 65C° fölé vinni a hőmérsékletét.

Valami 10 ezer forintos dupla ventis hűtő van rajta.

2020. aug. 3. 12:27
 15/17 anonim ***** válasza:

Kezzuk az elejével: a gépház is ilyen noname cucc, ami max akkor szellozik ha te fujsz levegőt bele?

A szoba homerseklete milyen? Nemreg irta ki valaki hogy 34 fok van a szobajaban. De meg az ő gepe se volt ilyen forró.

2020. aug. 3. 12:34
 16/17 A kérdező kommentje:

Gépház: "Segotep Inaza Vengeance" : [link]

Szoba hőmérséklet az jelenleg 25,8 de reggel 9 kor volt az 24 is :D

2020. aug. 3. 15:20
 17/17 A kérdező kommentje:
De már szervízben landolt. ezzel nem tudok így mit kezdeni. Néztem a kábeleket. szét szedtem a tápegységig mindent,szimatoltam nézegettem. nem tűnt semmi rendellenesnek de mégse indul. Szervizes annyit mondott hogy akkor már mindent megtettem amit lehet. akkor most jön ő a műszerekkel,csere alkatrészekkel és kideríti mi sült be
2020. aug. 3. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!