Ryzen 5 3600 magas hőmérséklet gyári hűtővel Mi lehet a gond?
Pár napja építettem meg az új gépemet, de amikor bekapcsoltam elég magas számokat kaptam:
Indulás után 50C-on van a proci ezután hamar felmelegszik 57C-ra és így marad, játék közben viszont fél óra alatt eléri a 78C fokot (teljesítmény visszaesés nincs)
A Ryzen Balanced energiasémát használom, 5%-os minimum CPU teljesítménnyel de nyugott állapotban sem akar az órajel 2000 alá menni
Spec.:
CPU: Ryzen 5 3600
GPU: GTX 1060
Hűtő: Gyári hűtő
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 16GB 3600 MHz
Táp: Corsair TX-M Series TX650M 650W
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
Hőmérséklet:
Nyugott állapotban:
57C
Hűtő: 65%
Játék közben:
78C
Hűtő: 100%
Amit próbáltam:
- Meghúztam a hűtő csavarjait
- Kikapcsoltam a PBO-t és a Core Preformance Boost-ot a BIOS-ban
- Újrapasztáztam a procit Artic MX-4-el, de nem segített (talán egy kicsit lassabban melegszik fel)
Szerintetek mi lehet a gond? A gyári hűtő nem elég erős? ehetséges, hogy a ház nem olyan jó hűtés szempontjából?
Utána meg egy SilentiumPC Spartan 3 még jó lehetőség lehet.
https://www.youtube.com/watch?v=YQ8bcmuXKeM&t=170s
#9 Az alsót én is néztem, nagy eséllyel azt fogom venni, köszi szépen
#10 B450 Tomahawk Max, próbáltam rákeresni de nem tudtam meg, h hol található az offset voltage
13
itt van róla video is, teljesen korrektnek tűnik.
Nagy kár, hogy a gamemax házakat nem forgalmazza senki arrafelé, az uk ban nagyon népszerű. Nagyon jó minőségűek. Láttam az alzánál, de csak régebbi modelleket.
De ez a silentium is követi a trendet szerencsére.
-argb hub
-mesh panel, amiben nincs kábel így könnyen tisztítható
-alsó tápos
-hátul van hely a kábeleknek.
két negatívumot láttam csak.
-felül kicsit kevés a hely (kábelek, radiator)
-kicsit rövid (kevés a hely a táp és a hdd rack között)
De mindkét dolog megoldható azért. a régi házadnál tuti sokkal jobb lesz a szellőzése.
Én pwm re kötném az első 3 ventit, de 30% on legalább pörögnének alapban.
a video lemaradt
Elméletileg az OC menüponton belül van egy "CPU NB/SoC Voltage" és azon belül van az override és offset mode.
CPU voltage auto helyett 1,35V és offset -0,05 vagy 0,1.
#16-os vagyok.
Közben kezem közé került egy B450 Tomahawk MAX a legújabb BIOS-szal és az O.C menüponton belül az "OC Explore Mode"-ot Expert-re állítva a lista alján megjelenik a "CPU core voltage" beállítás és ott kell beállítani az "Offset Voltage"-ot beállítani.
Az NB/SoC voltage az teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!