Megéri ssd re váltani hdd helyett?
Kétségtelenül gyorsabb.
Hogy szükséged van-e rá, azt neked kell tudnod. ;)
Nekem a gépemben most van 9 TB-nyi tár. (Igen, tudom, hogy nem mindennapos, de egyrészt nem szeretek a táron spórolni, másrészt sokszor kell nagy méretű állományokkal dolgoznom, és szeretem, ha minden a gépen van. Természetesen biztonsági mentés van vész esetére. :)) Ez került összesen kb. 70-80 ezerbe. Ha le akarnám cserélni SSD-re, akkor ugyanekkora kapacitást kb.félmillióért kapnék. Szóval fajlagos árat tekintve az SSD-nek van egy masszív 5-szörös hátránya.
Megbízhatóságot tekintve már nincs nagy különbség, bár a mágnes még mindig nem károsítja az adathordozó felületét, akkor sem, ha pl. lapozófájlról van szó, amit rengetegszer át kell írni. De én azért a HDD-ben jobban megbízok. Főleg, ha netán pihenőre kell küldeni, de azért jó lenne, ha évek múlva sem veszne el a tartalma.
Sebességet nézve az SSD az egyértelmű győztes, bár tekintve, hogy Linuxot használok, köszöni szépen, HDD-vel is hozza az elvárt sebességet. ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!