Ilyenkor mi a teendő?
Az egyik ismerősöm megért hogy tegyem neki újra a Windowst. Microsoft fiókkal kell belépni, de a jelszót nem fogadja el. Kértem az adott emailre jelszó emlékeztetőt de azt írta hogy már kértek, de előtte ezt nem csinálta meg senki. (remélem érthető ahogy leirtam). Egy pendrivera rátettem a Windowst, de hiába nyomom a boot menü gombját csak sípol. Beléptem a BIOSba és ott azt irta hogy boot menu disabled. Egy párszor tettem már újra Windowst de ilyennel még nem találkoztam.
Hogy lehet valahogy beállitani hogy pendriveról tudjam a telepítőt bootolni?
Egy toshiba Tecra R950 laptopról van szó
De nem lehet.
Nem engedi hogy azt kiválasszam
Elolvastam a használati útmutatót és F12 a Boot Menu.
Az engedélyezésről nem írt semmit vagy csak én nem találtam.
Egyedül annyit találtam, hogy elméletileg egy programmal is lehet szabályozni a boot sorrendet, de ehhez be kell tudni lépni a Windows-ba:
(Toshiba System Settings):
Van-e a BIOS-ban Secure Boot opció?
Ha van akkor kapcsold ki és próbálj meg utána belépni a boot menu-be az F12 gombbal.
Ha nincs akkor ott valami más beállítás zavarhat be. Esetleg van-e azon a modellen ujjlenyomat olvasó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!