Működni fog? (Többi lent)
Van egy idősebb gépem (P4-es, kb. 8 éve vettem), 40 Gb-os winchesterrel, 256 MB-os RAM-mal, az alaplap típusát sajnos nem tudom. Szeretném egy kicsit felújítani: tenni bele egy 1 GB-os RAM-ot és egy 250 GB-os winchestert. Az lenne a kérdésem, hogy el fogja-e bírni az alaplap?! Hallottam olyat, hogy előfordul, hogy "meghal". Lehetséges valahogy ezt elkerülni?! Alaplapot nem szeretnék cserélni, hiszen akkor már szinte új gépet is vehetek.
Köszönöm a válaszokat!
nekem 6 és fél éves a pc-m most veszek bele ramot 1 gb ddr1 2 db ot igy 2 gb lesz
az alaplap nevét meg tudod nézni programmal (everest) de a régi gépek is 2 gb ramot birják kb a winchestert amit bele tudsz tenni az ide szabványu tuti és sztem 500 gb s is belemegy simán sok olyat hallani h pentium 1 es letöltö gépek kezelik a 250 meg ilyen winyokat! pedig azok nagyon régi gépek
mivel elég öreg a géped biztosan DDR RAM kell bele. Nem mellesleg ebből az 1 GBos elég drága, de az sem biztos, hogy ekkora memóriát le fog kezelni az alaplapod, valamit az sem mindegy, hogy mekkora a memória órajele amit beleraksz, az alaplap korlátait nem tudod átlépni, ezért kéne tudni, mégis milyen típusról beszélünk.
a merevlemezt valószínűleg kezelni fogja az alaplap. meghalni egyébként nem valószínűleg fog, csak nem indul el az inkompatibilis alkatrészekkel, de ha ezt tapasztalod azonnal kapcsold ki, mert a memória kényes alkatrész.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Sikerült kiderítenem, hogy milyen alaplap van benne, íme: Kobian P4M266a NDMx
Ha jól értelmeztem, akkor valóban DDR RAM van benne, méghozzá kettő darab foglalat.
CPU foglalat: Socket 478
A processzor egyébént 1,7 GHz.
Várom még a válaszokat. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!