Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jó az, ha valakinek több...

Mire jó az, ha valakinek több monitorja van?

Figyelt kérdés

21 éves bátyám március vége óta itthonról dolgozik. Először csak 1 monitor volt neki. Aztán használtan vett még egy ugyan olyat, aztán most megint.

Így már 3 ugyan olyan fullHD-s monitor van neki.

Ő annyit mondott, hogy könnyebb neki így dolgozni, és idén biztos hogy év végégig itthonról fog dolgozni, jövőre még nem tudja.

Általában nappal járkál össze vissza a haverjaival, és éjjel dolgozik.

2020. júl. 19. 12:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell váltogatni az ablakok között
2020. júl. 19. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha az egyiken pl. Írsz valamit valahonnan akkor nem kell tálcára rakni hanem a másikról leírhatod, vagy pl. Játék közben ha zenét hallgatsz és váltani szeretnél akkor sem kell minden esetben kell teljesen megszakítani a játékot. Vagy pl. egyiken dolgozol a másikon meg nézed messengert vagy dc-t stb. és ha valaki ír neked azt egyből látod a másikon. De nagyon sokáig lehetne sorolni hogy még mire jó. Én pár hónapja használok 2 monitort és minden sokkal könnyebb így.
2020. júl. 19. 12:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha több dolog van nyitva egyszerre - márpedig elég gyakori, hogy egy munkához több dokumentumot kell egyszerre "összenézni" -, akkor áttekinthetőbb.

Persze, ez egyéni preferencia kérdése is. Én kacérkodtam a kétmonitoros rendszer gondolatával, pár hónapig volt is beállítva egy extra monitorom, de végül visszatértem egyetlen monitorra, mert nekem kényelmetlenebb volt jobbra-balra tekintgetni, mint nyomni egy Alt+Tab-ot.

2020. júl. 19. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is munkához kell a 2 monitor, könnyebb ha össze kell vetni 2 doksit.
2020. júl. 19. 13:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mivel foglalkozik, de egy rakás (komoly)program eleve javasolja a két monitor használatát. Pl. a legtöbb CAD program. Az egyik monitoron van a "munkafelület" a másikon a menök, toolbarok, stb. Esetleg ha van 3. abban van nyitva a webböngésző amiben a help, meg a katalógus van nyitva. De ugyanez rengeteg grafikai program esetén is így van. Én pl. sok térképet szerkesztek, nálam úgy van, hogy a középső monitoron van a munkaablka, a bal oldalin a helyszíni fotók és a helyszíni jegyzőkönyvek, a jobb oldalin pedig az összes menü, toolbar, eszköz, esetleg a help, a properties ablak (ahol az objektum tulajdonságát tudom változtatni), a layers ablak és így tovább. Ha valaki komoly munkára használja a gépet ma már szinte ritka, hogy 1 monitor elég.
2020. júl. 19. 13:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Már játékosként is érezheted az előnyét, például ha épp játszol és ír neked valaki, vagy elakadsz és segítség után néznél, nem kell azzal szenvedni, hogy működik-e az Alt+Tab, vagy netán a "Windows" gomb, stb. Csak átkattintasz a túloldalra és kész.

Munkánál ez hatványozottan hasznos, főleg ha több dokumentummal dolgozol.

2020. júl. 19. 14:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer próbáld ki te is... hidd el utána hiányozni fog ha csak egy monitor van a gépre kötve :D

Válaszolva a kérdésre, mint ahogy előttem is írták, pl játéknál ha segítség után kell nézni akkor nem kell letenni asztalra a játékot, elég egy ALT+TAB-ot nyomni. (pl Snowrunner) vagy ha játék mellet chatelsz valakivel, bár kétfelé én nem tudok figyelni

Előző munkahelyemen volt 2db 24" DELL monitor és kellet is, mert az egyiken a vállalatirányítási rendszer volt megnyitva, a másikon meg az excel táblák, majd ahova mentem volna dolgozni új melóhely, ott volt 1db 17" ősrégi monitor, ahol 15-20 oszlopos exceleket kellet volna szerkeszteni... had ne mondjam h mennyire volt kényelmetlen...

Ja, és végül pl egyetem... előző fél évben a koronavírus miatt, rettenet sok beadandót kellet csinálni, és a böngésző + word kombó 2 monitoron nagyon nagy segítség volt, hogy látom mit írok, és nem kell ablakokat váltogatni.

Próbáld csak ki, meglátod majd mennyivel jobb :)

2020. júl. 19. 15:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég furcsa a kérdés. Ha valakinek 3 autója van az miért j? Kb. ugyanez. Munka terén is van pár program aminél könnyebb úgy, de én streamelek, az egyiken megy a chat, az obs, a feladatkezelő, másikon a game. De sima játéknál is pl. a forma 1 kifejezetten támogatja a több monitort de még sok más is.
2020. júl. 19. 19:22
 9/9 BeefEater ***** válasza:
Nálam tipikusan az egyik monitoron dokumentáció, a ticket amin dolgozom és a céges chat van. A másikon meg ténylegesen csinálom a feladatot. Nagy segítség tud lenni, főleg komplexebb feladatnál.
2020. júl. 20. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!