Mire jó az, ha valakinek több monitorja van?
21 éves bátyám március vége óta itthonról dolgozik. Először csak 1 monitor volt neki. Aztán használtan vett még egy ugyan olyat, aztán most megint.
Így már 3 ugyan olyan fullHD-s monitor van neki.
Ő annyit mondott, hogy könnyebb neki így dolgozni, és idén biztos hogy év végégig itthonról fog dolgozni, jövőre még nem tudja.
Általában nappal járkál össze vissza a haverjaival, és éjjel dolgozik.
Ha több dolog van nyitva egyszerre - márpedig elég gyakori, hogy egy munkához több dokumentumot kell egyszerre "összenézni" -, akkor áttekinthetőbb.
Persze, ez egyéni preferencia kérdése is. Én kacérkodtam a kétmonitoros rendszer gondolatával, pár hónapig volt is beállítva egy extra monitorom, de végül visszatértem egyetlen monitorra, mert nekem kényelmetlenebb volt jobbra-balra tekintgetni, mint nyomni egy Alt+Tab-ot.
Már játékosként is érezheted az előnyét, például ha épp játszol és ír neked valaki, vagy elakadsz és segítség után néznél, nem kell azzal szenvedni, hogy működik-e az Alt+Tab, vagy netán a "Windows" gomb, stb. Csak átkattintasz a túloldalra és kész.
Munkánál ez hatványozottan hasznos, főleg ha több dokumentummal dolgozol.
Egyszer próbáld ki te is... hidd el utána hiányozni fog ha csak egy monitor van a gépre kötve :D
Válaszolva a kérdésre, mint ahogy előttem is írták, pl játéknál ha segítség után kell nézni akkor nem kell letenni asztalra a játékot, elég egy ALT+TAB-ot nyomni. (pl Snowrunner) vagy ha játék mellet chatelsz valakivel, bár kétfelé én nem tudok figyelni
Előző munkahelyemen volt 2db 24" DELL monitor és kellet is, mert az egyiken a vállalatirányítási rendszer volt megnyitva, a másikon meg az excel táblák, majd ahova mentem volna dolgozni új melóhely, ott volt 1db 17" ősrégi monitor, ahol 15-20 oszlopos exceleket kellet volna szerkeszteni... had ne mondjam h mennyire volt kényelmetlen...
Ja, és végül pl egyetem... előző fél évben a koronavírus miatt, rettenet sok beadandót kellet csinálni, és a böngésző + word kombó 2 monitoron nagyon nagy segítség volt, hogy látom mit írok, és nem kell ablakokat váltogatni.
Próbáld csak ki, meglátod majd mennyivel jobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!