Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A ventillátorokat rossz...

A ventillátorokat rossz helyre kötöttem be? Vízhűtésnél ez normális?

Figyelt kérdés
Nemrég raktam össze egy gépet, és a ház ventillátorait nem az alaplapra kötöttem, hanem a házban van a hátsó részén, ahol a kábeleket kell elvezetni egy cucc amibe alapból be voltak már kötve. Működnek a ventik, de nekem úgy tűnik, mintha csak egy állandó sebességen forognának, a belső hőmérséklettől függetlenül. A másik: a CPU-t vízhűtéssel hűtöm, és két venti van a radiátorán. Ezek nagyon furcsán forognak, és ez eléggé aggaszt. Lassan Pulzálva forognak néha kicsit lelassulnak. Ez normális?
2020. júl. 15. 02:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha azt a "cuccot" nem kötötted rá az alaplapi pwm headerre, akkor egyértelműen fixen fog forogni, mivel semmi nem mondja meg neki hány fok van.

Minden attól függ, milyen az a "cucc", képes e pwm vezérlést fogadni. Valamelyik cha fan headerre kell kötni, adni neki egy alap 20-30% ot, majd 40 fok felett emelkedik.

A cpu hűtésnél is normális a lassú pörgés, ha behűti.

valószínüleg 14-18% on pöröghet és csak terhelésen indul be.

De mindent állítgathatsz a biosban is, ha van kedved vele játszani.

2020. júl. 15. 09:49
 2/2 anonim ***** válasza:

nekem a videókártyám ventilátorai mennek így pulzálva egy bizonyos hőmérdékleten, gomdolom ott vált sebességet és ahova ingadozik a hőmérséklet fel-le szabályozza.

A biosban állítgasd át, hogy hol változzon a sebesség. teszteld, kísérletezz... 1-2 fokot állítasz, aztán használod egy napig és figyeled. ha nem tetszik megint állítasz... én 1 hétig szórakoztam így a ventikkel a gépben mire azt mondtam így ok :D

2020. júl. 15. 10:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!