Szoktatok vacakolni CPU, RAM, VGA órajel, feszültség, stb. beállításokkal, vagy csak berakjátok, auto, és kész?
auto beállítás mellett, egy kicsit nagyobb feszültséggel hatja a géped az alkatrészeket, mint amennyi valójában elegendő lenne.
Valamint terhelés alatt is nagyobb feszültséget ad neki.
személy szerint én minden feszültség, frekvencia beállítást normal-ra teszek, vagy alapfeszre.
Nekem egy régebbi i78700k van. 5ghz alulfeszelve és -2 offset. ennek eredményeképp, max 66 fokra megy fel a proci terhelés alatt is, persze jó hűtéssel. A vga msi 2070 super gaming x trio. afterburnerrel +100 core, és +1000 memória tuning. vga max 67 fok terhelés alatt is.
Ezekkel a beállításokkal összességében olyan 7-10% extra fps jön. Beleértve a minimum fps-t is, arra jó a vga memória tuningja.
Ennél lehetne durvábban is húzni, de nekem már nem éri meg vacakolni vele. Így hűvös és stabil minden.
Egy peldat mondok, hogy mit ert a maceralas az en gepemnel (fx6300, rx570):
a cpu-nak levettem a feszultseget a biosban - eredmeny: azelott 70-75 fok kozott volt 2 orat cpu intenziv jatek utan a honerseklet, jelenleg viazont 60 fok fole nem igazan megy.
gpu-nal szinten levettem a feszultseget a full load fazisban, es a fan gorbet is allitgattam- eredmeny: ezelott az Arkban 75-76 ig felment full loadon a honeraeklete hatalmas zugassal, jelenleg stabil 68 full loadon, ritka hogy rovid ideig 70-ig felkusszon, valamint sokkal halkabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!