4 meteres HDMI kabelen nagy a adatveszteseg?
5 méterig elvileg nincs akkora ellenállása, hogy a gyengeáram "elveszne" a vezetékben.
5 méter felett szoktak jelerősítőt használni.
Viszont a gyakorlatban nekem volt már hogy az 5 méteres HDMI szarakodott mikor a laptopot és a tv-t kötöttem össze.
Volt hogy elment a kép 1-2 másodpercre. Nem tudom hogy ez a vezeték vagy a tv vagy a laptop hibája lett volna.
Többfajta 5 méteres HDMI kábellal is ugyan úgy megmaradt a probléma.
Nekem 7.5 méteres kábelem is van igaz max 1080p 60FPS SDR a max amit el kell bírnia. 4K 60 FPS hez ilyen hosszúság esetén már érdemes minőségibb kábelt venni. Linustechtipsnek van erről egy jó videója nem is régi.
Hasonlo kerdes,,, ha vezeteknelkulien akarom megoldani?
PC - TV
wifin keresztul? 4 meteres hatotavon belul
Volt már olyan, hogy egy projektornál "pöttyös" volt a kép, ha 2 méternél hosszabb HDMI kábelt használtunk. De összesen egyszer futottam bele ilyen hibába, se előtte, se utána soha.
Ha pedig van is valami probléma, akkor az biztos, hogy nem késésben fog megmutatkozni, hanem kép- vagy hanghibában. A jel fénysebességgel száguld a kábelben, ha csak ezen múlna, egy 100 km-es kábelen sem érzékelnénk semmi elcsúszást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!